Sunday, November 23, 2008

Inzapeziti in Luxembourg

A 2a iarna in Luxembourg. Prima data nu pot spune ca nu am avut fir de zapada, dar in mod cert n-am avut zapada depusa. Am avut, ce-i drept, zapada si in aprilie.

Anu'asta o-nceput devreme. Zapada de 2 palme pe masina. Ne decidem cu Cris si Benoit sa mergem la film, iesim din casa cu 30 de minute mai devreme, stam 10 minute sa curatam masina de zapada, pornim. 200 de metri de unde parcasem masina pana in capul strazii. Luxembourgul e tot in panta. Eram in viteza intai si nu puteam frana; am intors masina, cu emotii, ca masina lui Benoit era parcata chiar acolo, si m-am intors de unde am plecat. Masina patina in toate directiile. Ce bine ca am clientul foarte aproape de casa...

Saturday, November 22, 2008

Whisky si palinca

Whisky: o chestie scarboasa, cu miros si consistenta de benzina

Palinca (de la Cris): cand o duci la nas chiar miroase a prune.

Oare pentru ca am crescut cu mirosul de tzuica in curte, toamna tarziu?...Oricum, n-am amuzat cu Benoit si Cris in seara asta organizand o sesiune de degustare palinca versus whisky. Benoit sustine ca sunt doar diferite, si o terminat toate paharele pregatite pentru 'degustare', Cris se stramba la toate si zice nu vreau, da imi ia paharul din mana:), iar mie imi place de departe palinca si nu whisky.

Afara ninge, in casa e cald, palinca mi s-o cam urcat la cap, si accept orice pretext ca sa nu mai citesc pentru CFA.

Wednesday, November 12, 2008

Cafiaua

Am senzatia ca de fapt singurul lucru care ma determina sa scriu ceva, orice, era cafiaua.
De multa vreme nu am mai beut cafia. M-am gandit eu in intelepciunea-mi nemasurata sa o pacalesc pe Cristinica, asa ca am pus cafia decofeinizata in ambele foste cutii de cafia in care tinem cafiaua (avem doua, una pentru cafia normala si alta pentru cafia decofeinizata).

Asta in weekend si in general.

In mod curent, cafiaua de la birou a fost inlocuita de cacao (nu foarte dulce). La etajul doi in birou nimeni nu stie sa faca o cafia normala, adica buna. Eu fac o cafia execrabila. Restul oamenilor de la etajul doi nu sunt mai breji. Drept urmare, de vreo doua luni, exceptie saptamana din Dinant, in care am facut excese ca sa tin pasul cu tinerii recrutati anu’ asta, beau cacao. Si azi, azi...cineva o facut cafia buna la etajul doi. Bine, mi-am inceput dimineata cu o cafia buna de la etajul patru, ca am mers acolo din motive independente si m-o tentat cafiaua.

Si odata cu revenirea cafelei in viata mea, o revenit si energia, inspiratia, pohta de viata si de invatat. Nu mai sunt nici semi-bolnava (diagnosticata prin telefon de ‚mami!’ cu o stare virala, de dupa gripa/raceala?de saptamana trecuta), nici lipsita de energie sau de interes, nici intr-o stare letargica...sunt hotarata sa termin de citit manualul de business analysis pana la ora de germana de la 7.

Alte vesti: casa este in cele din urma reparata, dusul, lumina, caloriferul, etc. M-am decis sa-mi cumpar un dulap, deci si asta ma face fericita. Oare cum sa aflu daca am cauciucuri care is ‚universale’ (si de vara si de iarna)?? Mi-am cerut drepturile de concediu, pentru ACCA (11 zile) si pentru sarbatori...Luni e prima mea zi de munca la DTT si o sa vad atunci daca o sa am sau nu suficient timp pentru ambele examene pe care le dau in decembrie.

Status de invatat: am terminat de citit (in mare) manualele pentru CFA, si am inceput sa fac probleme tip examen, cu rezultate dezastruoase, doar 65% nimerite corect pentru primele 120 de intrebari. Dezastru total avand in vedere ca pass rate pentru CFA este in general 40% (sau mai putin?).

Nu ma pot concentra pe idei, lucruri interesante sau filme vazute. Nici un film notabil urmarit in ultima vreme, de citit (pentru placerea mea personala si exclusiva) nu am mai avut timp aproape deloc in ultima vreme si nu m-am gandit decat la liste cu lucruri pe care trebuie sa le fac sau sa le rezolv, in conditiile in care oricum eram in pat bolnava cea mai mare parte din timp (in cele doua saptamani care au trecut). Ce trebuie sa copiez, ce trebuie sa obtin, ce trebuie sa legalizez, de ce alte documente mai am nevoie pentru noul loc de munca, ce trebuie sa aduc inapoi la vechiul loc de munca, de unde rezulta un munte de liste si corespondenta si semnaturi, cum imi organizez cashflowul defectuos si cum reusesc sa imi platesc masina anticipat, ce planuri am pentru sarbatori si cum imi organizez drumul, cum imi organizez examenul de CFA la Frankfurt, aspecte logistice, etc etc etc. Listele din capul meu nu se mai termina, asa ca e foarte clar ca nu mai prezint nici un interes dpdv metefizico-filosofico-romantic.

Fapt divers: am ajuns la concluzia ca o mare parte din prietenii mei is nascuti in noiembrie, in ordinea zilelor respective, Vali, Gloria, Adina, Nora, Victor, Crina, Cristi. Si sunt convinsa ca mai sunt si cei despre a caror zi de nastere am uitat complet:): La multi ani! :).