Sunday, September 27, 2009

una super tare, de la Buni

Povesteam despre un paianjen care se urcase pe masa, printre struguri...si eu, fricoasa, incep sa ma agit sa il dea cineva jos...bineinteles, pentru ca era minuscul, toata lumea face misto de mine, si buni ne spune o poveste despre bunicul(moshul) unui prieten de-al lui unchiu (ei si-au spus intotdeauna "vere", da' asa ni-i felu', ne "varuim" cu totii pe-aici...:) ). cica mai demult, la tara, nu erau asa jingashi (cum imi spune buni:) ) si nu mai faceau atatea mofturi (cate fac eu)...si bunicul asta merea la sapa si avea mancarea plina de furnici cand sa manance...asa ca ce zicea el:

"no, adunati'va chicioarele!" :)

Thursday, September 24, 2009

hehe despre Geografie si altele

chiar ma gandeam la Gruia aseara :)...


http://student.hotnews.ro/stiri-stiri-6191873-doi-liceeni-din-iasi-luat-aurul-argintul-olimpiada-internationala-geografie.htm

copy paste de pe hotnews.ro:

Doi elevi ieseni au luat medalia de aur si de argint a olimpiadei internationale de geografie, care a avut loc in Polonia, intre 15 - 21 septembrie. Vladimir Rumleanschi a castigat medalia de aur si Mircea Rosca, medalia de argint. Vladimir este elev in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi. Mircea Rosca, absolvent al Colegiului Emil Racovita a luat medalie de argint. Coordonatorii celor doi olimpici au fost profesorii Cornelia Fiscutean si Valerian Dragu.Vladimir a fost primul elev iesean admis in lotul national la geografie, obtinand anul trecut o medalie de argint la aceeasi olipimpiada care a avut loc insa in Tunisia. Romania a avut un lot olimpic format din patru elevi care au concurat la trei probe. La olimpiada au participat 36 de elevi din noua tari, anul acesta inregistrindu-se cel mai mare numar de participanti din istoria competitiei. Romania s-a clasat pe prima pozitie, urmata de Polonia si Cehia.


altele is o gramada, dar nu prea am timp sa le discut in amanunt ...asa ca or sa ramana pe data viitoare :)

Tuesday, September 22, 2009

Pisicofobie si deziluzii

Cuvant nou, de la Paula: pisicofob, om caruia nu'i plac pisicile :)...cu antonimul pisicofil :)...


Deziluzionata este cuvantul care ma caracterizeaza cel mai bine in saptamana asta...as putea broda pe tema asta pana diseara daca as avea timp:)....in schimb, ma intorc la lucrurile ce genereaza starea asta :)...

Friday, September 18, 2009

despre femei si secrete

dovedit stiintific: femeile nu pot tine secrete.

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/femeile-divulga-secretele-pe-care-le-afla-in-cel-mult-47-de-ore-4908625

dovada, daca vreti, sunt eu insami: n-am reusit niciodata sa tin un secret:)...perioada de timp in care incep sa povestesc variaza. in apararea mea, de cele mai multe ori spun celui/celei care mi-a impartasit secretul:

0. ca nu vrea sa stiu "secrete" pentru ca nu sunt in siguranta la mine
1. ca probabil il voi impartasi cuiva mai devreme sau mai tarziu, in diferite contexte
2. uneori, dupa ce am povestit cuiva, merg si explic celui/celei in cauza ca am facut-o


asta e singurul mod in care pot reactiona onest la secrete :)...

mai bine sa nu mi se spuna nimic :)

Monday, September 14, 2009

ce am invatat astazi

http://en.wikipedia.org/wiki/Neosexual

...doamne fereste-ma cat mai trebe sa teoretizam a la Cosmopolitan in jurul unor chestii absolut banale :).

bancul zilei plus 2 idei din weekend

Bancul Zilei: Importanta centurii de siguranta
de V.C. HotNews.ro
Luni, 14 septembrie 2009, 3:31 Life Fun
Politia rutiera la locul accidentului discutand despre importanta purtarii centurii de siguranta: - Uitati-va la acest om care nu a purtat centura: cap rupt, matze pe parbriz, ochi in pomi, fara maini... In schimb, uitati-va la cel care a purtat centura.. parca-i viu!

1. Bud(weiser): merg sa-mi spal hainele, pe masina de spalat a celuilalt apartament, o lada plina ochi cu sticle goale de jumate de Bud(weiser). Ma intrebam daca vecinul meu o reusit performanta dintr'una sau raspandita in mod egal pe parcurusul a 3 saptamani.

3. ieri am dereticat prin casa de zici ca aveam de invatat :). in sensul ca am inceput dimineata devreme si m-am oprit seara tarziu dupa ce am reusit sa golesc si sa reorganizeze continutul tuturor dulapurilor din casa. chestia asta ma apuca foarte rar dar se pare ca ma tine destul de mult. am reusit sa o speriu pe Cris. la finalul zilei eram evident, epuizata, asa ca m-am uitat la televizor la Jon Stewart pe CNN. si tot uitandu-ma am picat peste Lewis Black :)...uitasem de el complet, dar mi-am dat seama ca imi era dor de un nebun din'asta si nici nu'mi dadeam seama...

Bineinteles, am si invatat in weekend. Aproape 2 capitole, dupa ce am sarit peste 3 capitole de statistica. Si cartea pt FRM de Philippe Jorion este complet inutila in anumite capitole (specific pt statistica...): adica baga individul niste formule stupide, nu neaparat greu de retinut. ca de exemplu simte nevoia in permanenta sa introduca integrale pt variabilele continue...ma rog, m-am plictisit asa ca m-am apucat sa citesc despre tot felul de alte instrumente financiare . acolo explicatiile is mai decente si mai usor de digerat...:). nah, in fine, sper sa nu-l pic si pe asta. ca am impresia ca m-am cam obisnuit sa pic examene :)

Friday, September 11, 2009

TAURUL

...astazi l-am luat de coarne:).

pot sa fiu extrem de rea daca ma enervez. si azi am facut-o. si sper ca am rezolvat problema, sau cel putin suntem pe drumul cel bun. va mai dura prbabil vreo 2 luni si apoi ma voi simti excelent in propria-mi casa.

in concluzie, cred ca am sa ma smecheresc si am sa incerc sa nu mai fiu asa naiva. desi nu cred ca am sa reusesc. ca sa ma smecheresc am nevoie de un model, adica cineva sa fie smecher si eu sa vreau sa copiez comportamentul, ceea ce nu o sa vreau :). si apoi, ca sa nu fiu naiva, trebe sa-mi dau seama ca is naiva. deci nici asta nu o sa mearga :).

mai bine ma duc sa ma culc, astazi este o zi minunata:).

niste bancuri fwd :)- pe unele le stiu deja verbal de la Rox...

Dimineata. Autobuzul pleaca din statie, dupa el alearga o doamna si striga:- Oameni buni, opriti va rog autobuzul! Intarzii la lucru!Pasagerii il roaga pe sofer sa opreasca. Doamna se urca si spune, bucuroasa:- Am reusit... Asa, biletele la control!


Sir stătea la masă şi se chinuia să înţepe cu o scobitoare nişte măsline.- John, strigă el, măslinele fug?- Nu, Sir! Dar de ce?- Înseamnă că iar am mîncat gîndaci de bucătărie…

alt articol amuzant

http://www.click.ro/sanatate_frumusete/Frumusete/studiu-barbatii-cu-degete-lungi-conduc-agresiv

dar intrebarea mea este: dar femeile cu degete lungi cum conduc? ....sau: faptul ca am degete lungi ma determina sa fiu agresiva la volan (sau in general)? :)

mentalitate de victima

stateam azi si poveteam cu Cris...si mi-am dat seama ca is victima perfecta.

pentru toate lucrurile din cauza carora un om normal s-ar revolta instant, eu imi gasesc motive sa ma invinovatesc :). e ridicol. stau si imi spun: poate ca mesajul meu nu a fost corespunzator; poate ar fi trebuit sa discut despre probleme; intotdeauna exista cel putin 2 vinovati; poate ar fi trebuit sa fiu mai toleranta sau mai deschisa; poate nu ar fi trebuit sa accept toate lucrurile care ma deranjau...

problema cu mine este ca de la indiferenta sau toleranta maxima ajung la o agresivitate extrema. adica toleranta aia e prost inteleasa sau, mai degraba este o falsa toleranta provenita dintr'un sentiment de "indreptatire" (exact cu intelesul folosit de prietenii mei neoprotestanti). ideea asta e cu radacini intr-un eseu al lui Andrei Plesu...

psihologia femeilor batute de barbati :)...asta spune Cris...si, clar, concret nu e vorba despre asta.

necomunicare si abordare proasta a problemelor reale. oare denota asta imaturitate emotionala?

Wednesday, September 9, 2009

alt articol super tare de azi

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601124&sid=aErF0kWDAMVw

revelatia de la pranz

tocmai am avut o revelatie :)...


tineam 'morala' cuiva, adica argumentam aprins, si cu senzatia aia ca am perfecta dreptata si iubindu-mi popria voce. si uite ce spuneam:

"Pai exact asta vreau sa spun in ceea ce priveste sincronizarea mesajului …

Din punctul meu de vedere a 2a sansa e inutila pentru ca valorile [insert name] sunt diferite. Eu votez sa nu ne complicam in mod inutil si sa avem curajul sa taiem raul din radacina.

Daca ai alta opinie si alt vot, ar trebui sa stiu acum."

ceea ce e ridicol/paradoxal e ca in general nu reusesc sa-mi "traiesc" propria filosofie de viata:).

super tare!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6116249-venit-urta.htm