Saturday, May 23, 2009

dimineata a 8a

Ce am pescuit azi de pe un site link de pe hotnews...


Populatia judetului Alba se va reduce pana in 2050 cu 37 de procente, conform unei prognoze dezbatuta la o conferinta organizata la Alba Iulia de Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru. Conferinta a fost organizata in colaborare cu Ministerul Federal al Economiei si Tehnologiei din Landul Brandenburg. Detalii in Unirea.

Ma duc sa imi fac cafiaua si sa numar:

'plecat'am 7 din  judetul Alba:
Ada-n Cluj, 
Marius,
Ramo,
Lore, toti in TM, fara nici o intentie sa revina in Sebes,
Dei in Bucuresti
si io in Luxembourg,
singura Deia acasa la Alba'

si astia is numa verii mei 


Thursday, May 21, 2009

inca un link si ma duc

...inapoi la invatat.


http://thepriceofeverything.typepad.com/files/on-optimism-and-chocolate-teapots.pdf

pe asta l-am pescuit de pe un site pe unde ma mai amuz eu aproape zilnic :).

Wednesday, May 20, 2009

si a fost dimineata a 5a :)

 astazi m-or uitat buni si cu unchiu in casa. ei s-or dus la spring, adica o dus-o unchiu pe buni la primarie...si eu am ramas uitata in pat. ma bazam pe faptul ca aud orice pe-aici si ca o sa-i aud cand pleaca, sau cand vin...si n-am auzit absolut nimica...nici masina, nici poarta...n-am mai dormit asa bine de mult.

ieri noapte m-am uitat pe site la MAI sa vad de pasaport si m-am prins ca-mi trebe poza:)...asa ca m-am decis sa imi fac poza dupa ce imi fac freza ca nu vreau sa arat ca o matura pe un pasaport pe care o sa-l am 10 ani de-aici incolo :)...

acuma merg sa-mi pun niste lapte in cafia, pentru ca mi s-o terminat cafiaua buna si acuma am in cana o cafia oribila pe care nu o pot bea fara sa pun lapte sa-i schimb putin gustul.

astazi am de citit despre economics, equity si fixed income. cel mai placut mod de a-ti petrece vacanta, iupiii! poate asta-i si motivul pentru care mi-am schimbat planurile de a merge in Africa si ma gandesc serios la fiordurile norvegiene :)...sa vedem daca o prostesc si pe roxanitza :) ca i-am promis plaja de data asta:)...

Monday, May 18, 2009

link

http://europeanelections2009.france24.com/content/20090512-balkan-people-less-intelligent-Bulgaria-Romania-Europe-Denmark 

astazi intr-o pauza de invatat mi-am citit mesajele. printre ele, unul de la Gruia cu un singur comentariu pe marginea linkului de mai sus: 'brrr!'

exact genul de controversa care te face sa te cutremuri. uneori aud/citesc niste chestii si imi face impresia ca trebuie sa derulez caseta inapoi ca sa ma asigur ca aud ce aud/citesc ce citesc. neverosimil. 

Tuesday, May 12, 2009

decizia finala :)

Dupa ce am stat si m-am invartit in jurul cozii timp de 3 luni, duminica seara, dupa o zi epuizanta de planificat 'excursia' la Sebes, mi-am luat bilet de avion Luxembourg-Sibiu (cu oprire la Munchen).

M-am gandit sa scriu asta pentru ca am primit un mesaj de la Tonel care imi spunea ca nu e fezabil sa merg pana in tara 'dintr-una' :)...

Oricum drumul asta nu are haz decat in doi, trei sau mai multi:)...si oboseala e probabil factorul care duce la riscul de accidente. Vroiam sa vad daca pot. Dar cred ca nu merita :). Plus ca is femeie, deci pot sa ma razgandesc (de multe ori:) ).

Partea buna din tot invartitul asta in jurul cozii este ca nu am luat bilet de avion din timp, deci am reusit sa imi extind 'vacanta'.


Is umpicut tristuta ca am vorbit cu Bogdan care imi spunea ca s-au intalnit deja 'cu clasa' ...adevaru-i ca nici eu nu am dat absolut nici un semn in perioada asta (cu muncit pana la 3 a.m.).

I-am promis Roxanicii ca o sa merg la Bucuresti intr-o zi sa mergem hai hui pe strazi...
Is asa intr-o stare de nici nu ma pot bucura de mersul acasa...adica nu-mi mai este dor (ieri imi era). Nu stiu exact ce vreau, chestie care ma infurie, pentru ca in general stiu foarte bine ce vreau, cand si cum. Sa nu stiu ce vreau e foarte foarte greu de suportat pentru mine. Poate e doar astenia de primavara. Sau o doar revolta subconstientului la cantitatea de chestii de invatat (inca sunt la jumatatea materiei, cu 3 saptamani jumate inainte de examen).

Printre altele, sa nu uit sa-mi refac pasaportul (care expira)...
Afara ploua...toata lumea e deprimata pe-aici prin birou...nici macar nu mi-i foame (chestie foarte foarte bizara, pentru ca in general mananc in continuu :) ).

Gata, ma duc sa mai citesc putin despre taxe (bleah, poate de fapt toata starea asta se datoreaza cititului la taxe :) ).

Sunday, May 10, 2009

logistica

Astazi ma gandeam sa planific drumul de sambata...

Dupa nenumarate observatii de pe google maps, m-am decis sa incerc sa ajung acasa intr-o zi.
In principal pentru ca pur si simplu nu vreau sa pierd timpul si sa dorm pe drum in cine stie ce hotel obscur de pe marginea drumului, dar si pentru ca vreau sa vad daca pot. Si cred ca pot.

Singura necunoscuta ramane starea drumurilor din Deutschland...daca reusesc sa merg foarte bine in primii 900 km (pana pe la Wien), atunci voi putea incerca sa ajung si acasa sambata. In cel mai rau caz ma opresc in Timisoara...desi ca sa merg in TM din AR mai am nevoie de o ora si din AR pana in Sebes is 3 ore...asa ca as putea sa mai fac un mic efort... sa vad. Chiar cred ca pot sa fac asta...am sa va tin la curent daca am ajuns in Sebes sau nu...daca nu mai postez, inseamna ca nu am ajuns :).

Wednesday, May 6, 2009

Noutati

Plec spre casa (cu masina, deci e cazul sa ne si rugam sa ajung intreaga:) ) pe 16 mai. O sa am o 'vacanta' lunga in care am sa invat pentru examen.

De-abia astept.

Se marita Marius :), adica merg la nunta la varu-mio deocamdata la o data nedeterminata (din lipsa locatiei)... Mi-am adus aminte cum il amenintam pe Marius ca o sa-i facem o 'nunta surpriza' exact asa cum faceam si 'petrecerile surpriza' pentru mine :)...

In cele din urma ordinea in familie este respectata, Marius fiind cel mai mare dintre veri si primul care se 'marita'. Anul trecut era cat p'aci sa i-o ia Deiutz inainte :). Intre altele, vara-mea, super stresata, ca i-or venit idei si prietenului ei (evident :) )...

Buni deja o intrat in planuri cu tot felul de chestii logistice si comentariul: 'era si timpul' (ei fiind impreuna de 8 ani! :) ). Vorba lu vara-mea: 'trebe sa faca nunta, ca eu unde imi mai gasesc asa cumnata??' ...O sa ma opresc pe la ei prin Timisoara probabil si o sa plang la Marius sa conduca el pana acasa (ca mi-i frica prin Romania :) )...stiu ca nu rezista cand plang :) hihi...

In rest, mi-i dor si de Roxanitza, incerc acuma sa o conving sa vina pe la mine cat stau acasa, sau incerc sa-mi stabilesc o 'excursie' la Bucuresti...colegii mei de facultate planificau o intalnire 'fin mai debut juin', poate reusesc sa ii vad anul asta, c'apoi cine stie...

Planuri dupa CFA ar fi excursie la Gruia in Londra, si poate imi intalnesc si faimosul var de acolo :)...

Gata, merg sa termin un dosar...