Wednesday, April 23, 2008

Inca o zi

Ma astept deja la comentarii din partea colegului nostru de apartament, Benoit, care isi doreste comentariile mele scrise in engleza, nu in romana:).

Oricum, nici nu ma gandesc. Astazi este inca o zi ca cea descrisa in 'Cotidiene' saptamana trecuta. Cu singura diferenta ca mi-am luat deja bilet pentru 22 iunie: destinatia Sibiu (aproape centrum mundi).

Ma gandeam ieri seara pe drumul spre casa la centrum mundi. Pentru mine, dar cred ca pentru tot clanul, centrum mundi este in bucatarie, indiferent daca bucataria e in Sebes, Alba, Spring sau aiurea...mai putin la Luxembourg. Pentru ca centrum mundi e dat de ceva (inefabil?) care n-are legatura cu locul ci cu spiritul care populeaza locul respectiv. Vatra. Focul? Painea? Pentru mine, acum, Buni este centrum mundi, dar e la fel si pentru unchii sau verii mei (aici am o oarecare ezitare, dar e o 'usoara ezitare').

Inca nu stiu, dar nu cred ca o sa vreau sa raman in Luxembourg mai mult de (inca) un an. Cu toate astea, urmatorul oras in care ma voi muta va trebui sa aibe zbor direct spre Sibiu. Sau macar Tg Mures/Timisoara.

La nivel de lista cu lucruri de facut, ea se lungeste si largeste in permanenta. La serviciu usor de tot si tocmai de-asta periculos, pentru ca am tendinta sa fiu superficial. Ganduri de schimbat locul de munca. Foarte putin timp pana la examenele ACCA si foarte mult de invatat (2 treimi ramase). As face orice ca sa nu invat. Acum nu merge imprimanta. Ceea ce n-ar fi o problema. Creierul e obosit si nu mai vrea. Azi dimineata, dimineata fiind momentul meu preferat din zi, m-am trezit ca ma durea fiecare centimetru din piele, ca atunci cand corpul se pregateste sa ai o gripa urata. Anul trecut pe vremea asta, consilierul meu ma diagnosticase cu burnt out si ma trimisese acasa. Anu' asta, am muncit mai mult si n-am avut pauza/concediu. Si am de invatat.

Oare de ce nu ma pot gandi la altceva decat la somn?

4 comments:

marcel said...

E periculos sa te plictisesti la munca, vorbesc din experianta actuala ...

Transmite-i salutari Arcadiei din partea mea.

Pinocchi0 said...

Bucataria e centrul lumii desigur din cauza focului, dar si a prepararii hranei, care pune totul in miscare.

In alta ordine de idei, de la München exista in fiecare zi zboruri directe la Sibiu (si la Cluj, de citeva ori pe saptamina, si la Timisoara). Ca tot mi-ai adus aminte de bucatarii: Tare as mai trage o fuga la Cisnadioara, la Bebe Salistean, imi lasa gura apa numai cind ma gindesc ce am tot mincat la el...

Sarbatori fericite!

Maria Ghibu said...

Daa:), stiu pai iau avionu din Luxembourg si ma duce in Munchen, unde am o pauza de vreo 4 ore cred, apoi iau avionu de Sibiu...De-abia astept!:) Desi pana pe 22 iunie mai este ceva ceva si muulte examene: 3 (!) :)

Multumesc, si dumneavoastra Sarbatori fericite! (am oua rosii, dar cozonacu' l-am cumparat, mi-e cam rusine sa recunosc, dar sunt cam stangace prin bucatarie:) ).

Maria Ghibu said...

@ Marcel:
of:(. tot am probleme cu netu...si de 2 zile am o gripa care ma tine in pat...mai mult adormita decat treaza.

hm...de plictisit la munca...problema e ca oscileaza: zile in care n-am cu ce umple 8 ore si zile in care stau 15. mai multe cele din urma.

Arcadia: vin marti seara...am vrea sa dam o fuga pana la Amsterdam.

Ti-am redescoperit blogul.