Sunday, December 20, 2009

sclavi moderni

sclavi moderni, asta suntem.
am fost la paris, in "delegatie" (haha:) ), m-or socat miile si miile de oameni grabiti spre si dinspre serviciu...exact ca taranii la camp, sau ca muncitorii in fabrica, sau ca minerii in mine...doar ca in costume si cu serviete si in metrouri din aglomerari urbane...

cred ca am in mine putin din povestile lui Mosu despre cum se suia in pomi sa fure oua de pasari cand merea cu vacile, sau de cum o intalnit Buni intr-o noapte de iarna lupul in padure...ma apuca uneori dorul de rustic, de natural...

is satula de mere fara viermi :)...si de goana asta continua fara sens...

faptul ca doar traversez strada sa merg la munca nu ma face decat un sclav modern mai mic, sau mai norocos :)... ce fel de nevoie ma mana intr-una nu-mi pot explica. nu-mi plang copiii acasa de foame, deci ar trebui sa am de ales. si totusi ma pedepsesc singura ramanand in roata asta care se invarteste, se invarteste, se invarteste...

Friday, November 13, 2009

autocritica...nu! :)

tocmai am terminat de facut cea mai buna ciorba pe care am facut-o in viata mea. si una dintre cele mai bune pe care le-am mancat in viata mea...buni de regula e geniala si top 20 sunt ale ei... si acolo mai intra o ciorba facuta de mama Arcadiei la un moment dat...si cred ca (daca am putina bunavointa, ca, deh!, e o ciorba facuta de mine) ciorba mea din seara asta tinde sa ajunga in top 20... poate ca ar trebui sa ma fac "housewife", dupa cum rade Adina despre ea insasi...dar probabil ca as da rapid in bovarism :). sau am dat deja?? :)

cum ma simt azi

jon catre garfield:
this house is a mess. we should do something about it.
garfield:
do what i do. close your eyes.

:)

Thursday, November 5, 2009

ceva amuzant de la Roxanica

Olanda: Ai doua iubite.Te poti insura cu amandoua. Ele se pot casatori intre ele. Moldova : Ai doua iubite. Di la tini si audi galseava aia in fiecari noapti mai omule? Rusia: Ai doua iubite. Stalinskaya si Moskovskaya. Pakistan : Ai doua iubite. Cea mai varstnica are 6 ani.. India : Ai doua iubite. Budha nu stie nimic.. Turcia: Ai doua iubite. Una iti face mancare, una iti spala rufele, una iti calca hainele si una le supravegheaza pe celelalte. Chiar vroiai sa te credem ca ai numai doua iubite? China : Ai doua iubite. Din cateva miliarde de motive. Bulgaria : Ai doua iubite. Pe una o cheama Sofia Cealalta te intreaba "unde ai fost?" "la Sofia " Esti in deplina siguranta. Germania : Ai doua iubite. Ambele blonde. Mexic: Ai doua iubite. Vin hotii si fura jumatate. Iti mai da vecinul una. Imprumuti trei din barul de vis-a-vis. Vecinul isi ia partea inapoi. Cate ti-au mai ramas? Anglia : Ai doua iubite. Absolut superbe. Iar ai baut prea mult.. SUA: Ai doua iubite. Una pe Facebook si una pe Myspace. Nu le-ai vazut niciodata. Brazilia: Ai doua iubite. Rosaria Fiorella Andrea Luiza Esmeralda Carla Vitoria Alessandra del Campo si inca una. Dubai : Ai doua iubite. Placate cu aur. Cuba : Ai doua iubite. Nu esti deloc Fidel.. Suedia: Ai doua iubite. In IKEA chiar gasesti orice.. Spania: Ai doua iubite. Mai tarziu descoperi ca ele sunt de fapt surori. Putin mai tarziu afli ca tu esti chiar fratele lor mort la nastere. Mai ai un frate geaman desmostenit de catre soacra portarului, care portar nu-si mai aduce aminte nimic din copilarie. Viata ta e o telenovela. Grecia: Ai doua iubite. Vecinul se cam da la una din ele. Dimineata te trezesti cu un cal mare de lemn in fata casei. Mai bine fugi.

Wednesday, October 21, 2009

important

am ajuns la concluzia ca singura cauza nobila in viata cuprinde urmatoarele: sa faci copii, sa ii cresti si sa lucrezi pamantul :)...restul is detalii.

Tuesday, October 20, 2009

2 citate din ultimele 2 saptamani

" Ceea ce nu traim la timp , nu mai traim niciodata." Octavian Paler

"We should forgive our enemies, but not before they are hanged." Heinrich Heine

N'au nici o legatura intre ele si nici cu vaporul...(Vasa:) )

Sunday, September 27, 2009

una super tare, de la Buni

Povesteam despre un paianjen care se urcase pe masa, printre struguri...si eu, fricoasa, incep sa ma agit sa il dea cineva jos...bineinteles, pentru ca era minuscul, toata lumea face misto de mine, si buni ne spune o poveste despre bunicul(moshul) unui prieten de-al lui unchiu (ei si-au spus intotdeauna "vere", da' asa ni-i felu', ne "varuim" cu totii pe-aici...:) ). cica mai demult, la tara, nu erau asa jingashi (cum imi spune buni:) ) si nu mai faceau atatea mofturi (cate fac eu)...si bunicul asta merea la sapa si avea mancarea plina de furnici cand sa manance...asa ca ce zicea el:

"no, adunati'va chicioarele!" :)

Thursday, September 24, 2009

hehe despre Geografie si altele

chiar ma gandeam la Gruia aseara :)...


http://student.hotnews.ro/stiri-stiri-6191873-doi-liceeni-din-iasi-luat-aurul-argintul-olimpiada-internationala-geografie.htm

copy paste de pe hotnews.ro:

Doi elevi ieseni au luat medalia de aur si de argint a olimpiadei internationale de geografie, care a avut loc in Polonia, intre 15 - 21 septembrie. Vladimir Rumleanschi a castigat medalia de aur si Mircea Rosca, medalia de argint. Vladimir este elev in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi. Mircea Rosca, absolvent al Colegiului Emil Racovita a luat medalie de argint. Coordonatorii celor doi olimpici au fost profesorii Cornelia Fiscutean si Valerian Dragu.Vladimir a fost primul elev iesean admis in lotul national la geografie, obtinand anul trecut o medalie de argint la aceeasi olipimpiada care a avut loc insa in Tunisia. Romania a avut un lot olimpic format din patru elevi care au concurat la trei probe. La olimpiada au participat 36 de elevi din noua tari, anul acesta inregistrindu-se cel mai mare numar de participanti din istoria competitiei. Romania s-a clasat pe prima pozitie, urmata de Polonia si Cehia.


altele is o gramada, dar nu prea am timp sa le discut in amanunt ...asa ca or sa ramana pe data viitoare :)

Tuesday, September 22, 2009

Pisicofobie si deziluzii

Cuvant nou, de la Paula: pisicofob, om caruia nu'i plac pisicile :)...cu antonimul pisicofil :)...


Deziluzionata este cuvantul care ma caracterizeaza cel mai bine in saptamana asta...as putea broda pe tema asta pana diseara daca as avea timp:)....in schimb, ma intorc la lucrurile ce genereaza starea asta :)...

Friday, September 18, 2009

despre femei si secrete

dovedit stiintific: femeile nu pot tine secrete.

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/femeile-divulga-secretele-pe-care-le-afla-in-cel-mult-47-de-ore-4908625

dovada, daca vreti, sunt eu insami: n-am reusit niciodata sa tin un secret:)...perioada de timp in care incep sa povestesc variaza. in apararea mea, de cele mai multe ori spun celui/celei care mi-a impartasit secretul:

0. ca nu vrea sa stiu "secrete" pentru ca nu sunt in siguranta la mine
1. ca probabil il voi impartasi cuiva mai devreme sau mai tarziu, in diferite contexte
2. uneori, dupa ce am povestit cuiva, merg si explic celui/celei in cauza ca am facut-o


asta e singurul mod in care pot reactiona onest la secrete :)...

mai bine sa nu mi se spuna nimic :)

Monday, September 14, 2009

ce am invatat astazi

http://en.wikipedia.org/wiki/Neosexual

...doamne fereste-ma cat mai trebe sa teoretizam a la Cosmopolitan in jurul unor chestii absolut banale :).

bancul zilei plus 2 idei din weekend

Bancul Zilei: Importanta centurii de siguranta
de V.C. HotNews.ro
Luni, 14 septembrie 2009, 3:31 Life Fun
Politia rutiera la locul accidentului discutand despre importanta purtarii centurii de siguranta: - Uitati-va la acest om care nu a purtat centura: cap rupt, matze pe parbriz, ochi in pomi, fara maini... In schimb, uitati-va la cel care a purtat centura.. parca-i viu!

1. Bud(weiser): merg sa-mi spal hainele, pe masina de spalat a celuilalt apartament, o lada plina ochi cu sticle goale de jumate de Bud(weiser). Ma intrebam daca vecinul meu o reusit performanta dintr'una sau raspandita in mod egal pe parcurusul a 3 saptamani.

3. ieri am dereticat prin casa de zici ca aveam de invatat :). in sensul ca am inceput dimineata devreme si m-am oprit seara tarziu dupa ce am reusit sa golesc si sa reorganizeze continutul tuturor dulapurilor din casa. chestia asta ma apuca foarte rar dar se pare ca ma tine destul de mult. am reusit sa o speriu pe Cris. la finalul zilei eram evident, epuizata, asa ca m-am uitat la televizor la Jon Stewart pe CNN. si tot uitandu-ma am picat peste Lewis Black :)...uitasem de el complet, dar mi-am dat seama ca imi era dor de un nebun din'asta si nici nu'mi dadeam seama...

Bineinteles, am si invatat in weekend. Aproape 2 capitole, dupa ce am sarit peste 3 capitole de statistica. Si cartea pt FRM de Philippe Jorion este complet inutila in anumite capitole (specific pt statistica...): adica baga individul niste formule stupide, nu neaparat greu de retinut. ca de exemplu simte nevoia in permanenta sa introduca integrale pt variabilele continue...ma rog, m-am plictisit asa ca m-am apucat sa citesc despre tot felul de alte instrumente financiare . acolo explicatiile is mai decente si mai usor de digerat...:). nah, in fine, sper sa nu-l pic si pe asta. ca am impresia ca m-am cam obisnuit sa pic examene :)

Friday, September 11, 2009

TAURUL

...astazi l-am luat de coarne:).

pot sa fiu extrem de rea daca ma enervez. si azi am facut-o. si sper ca am rezolvat problema, sau cel putin suntem pe drumul cel bun. va mai dura prbabil vreo 2 luni si apoi ma voi simti excelent in propria-mi casa.

in concluzie, cred ca am sa ma smecheresc si am sa incerc sa nu mai fiu asa naiva. desi nu cred ca am sa reusesc. ca sa ma smecheresc am nevoie de un model, adica cineva sa fie smecher si eu sa vreau sa copiez comportamentul, ceea ce nu o sa vreau :). si apoi, ca sa nu fiu naiva, trebe sa-mi dau seama ca is naiva. deci nici asta nu o sa mearga :).

mai bine ma duc sa ma culc, astazi este o zi minunata:).

niste bancuri fwd :)- pe unele le stiu deja verbal de la Rox...

Dimineata. Autobuzul pleaca din statie, dupa el alearga o doamna si striga:- Oameni buni, opriti va rog autobuzul! Intarzii la lucru!Pasagerii il roaga pe sofer sa opreasca. Doamna se urca si spune, bucuroasa:- Am reusit... Asa, biletele la control!


Sir stătea la masă ÅŸi se chinuia să înÅ£epe cu o scobitoare niÅŸte măsline.- John, strigă el, măslinele fug?- Nu, Sir! Dar de ce?- ÃŽnseamnă că iar am mîncat gîndaci de bucătărie…

alt articol amuzant

http://www.click.ro/sanatate_frumusete/Frumusete/studiu-barbatii-cu-degete-lungi-conduc-agresiv

dar intrebarea mea este: dar femeile cu degete lungi cum conduc? ....sau: faptul ca am degete lungi ma determina sa fiu agresiva la volan (sau in general)? :)

mentalitate de victima

stateam azi si poveteam cu Cris...si mi-am dat seama ca is victima perfecta.

pentru toate lucrurile din cauza carora un om normal s-ar revolta instant, eu imi gasesc motive sa ma invinovatesc :). e ridicol. stau si imi spun: poate ca mesajul meu nu a fost corespunzator; poate ar fi trebuit sa discut despre probleme; intotdeauna exista cel putin 2 vinovati; poate ar fi trebuit sa fiu mai toleranta sau mai deschisa; poate nu ar fi trebuit sa accept toate lucrurile care ma deranjau...

problema cu mine este ca de la indiferenta sau toleranta maxima ajung la o agresivitate extrema. adica toleranta aia e prost inteleasa sau, mai degraba este o falsa toleranta provenita dintr'un sentiment de "indreptatire" (exact cu intelesul folosit de prietenii mei neoprotestanti). ideea asta e cu radacini intr-un eseu al lui Andrei Plesu...

psihologia femeilor batute de barbati :)...asta spune Cris...si, clar, concret nu e vorba despre asta.

necomunicare si abordare proasta a problemelor reale. oare denota asta imaturitate emotionala?

Wednesday, September 9, 2009

alt articol super tare de azi

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601124&sid=aErF0kWDAMVw

revelatia de la pranz

tocmai am avut o revelatie :)...


tineam 'morala' cuiva, adica argumentam aprins, si cu senzatia aia ca am perfecta dreptata si iubindu-mi popria voce. si uite ce spuneam:

"Pai exact asta vreau sa spun in ceea ce priveste sincronizarea mesajului …

Din punctul meu de vedere a 2a sansa e inutila pentru ca valorile [insert name] sunt diferite. Eu votez sa nu ne complicam in mod inutil si sa avem curajul sa taiem raul din radacina.

Daca ai alta opinie si alt vot, ar trebui sa stiu acum."

ceea ce e ridicol/paradoxal e ca in general nu reusesc sa-mi "traiesc" propria filosofie de viata:).

super tare!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6116249-venit-urta.htm

Wednesday, August 26, 2009

i have a squaky shoe

...it's squeaking all the time, but it's my favourite shoe, even if it is old (or maybe precisely because it is old) and I do not want to give it up.

what's the cure for a squeaky shoe?

despre poze

...mi-am dat seama...suntem niste copii mari si ne plac toate porcariile tehnologice inventate mai nou...

sau dupa cunoscuta lege a lui murphy: cand tot ce ai in mana este un ciocan, toate lucrurile din jur iti par cuie. asta e aplicabil intotdeauna.

de exemplu ne cumparam aparat foto si apoi pozam tot ce ne iese-n cale...nu prea vedem pe unde trecem, nu absorbim nimica din jurul nostru, dar 'snappuim' la poze in continuu...



nu stiu de ce m'o apucat nervii astia impotriva pozelor. nu'mi prea plac pozele...imi displace sa ma uit pe poze (din trecut) si'mi displace sa fac poze si'mi displace sa apar in poze...am o selectie de poze (de pe cand eram mai mica si apoi de prin liceu) cu mine in luxembourg...luate cand am plecat, pe post de talisman...dar nu au nici un efect...nu stiu, parca is o marturie a regretelor ...nu'i nimica mai deprimant decat sa privesti in trecut si sa regreti trecutul paradisiac - 'coasta boacii' despre care tot vorbesc eu.... ce functie au pozele???? concret, tangibil, la ce ma ajuta 'amintirile' ?...ma fac sa ma simt mai bine??? de cele mai multe ori nu: daca is amintiri faine, genereaza melancolie, daca is amintiri mai putin faine, le incui intr'un sertar si speri sa nu revina niciodata in 'prime time'...

de exemplu, eu, cu amintirile faine: le'am aruncat la gunoi...oarecum. in sensul ca incerc acum si nu reusesc sa'mi amintesc anii copilariei si adolescentei...pentru ca am pierdut pe cineva, am preferat sa uit tot, ca sa nu mai simt nimica. si acuma incerc sa'mi amintesc, un fel de datorie de onoare...si nu reusesc. eficient sistem. impingi tot in intuneric si, surpriza!, ramane acolo...mi'i dor de senzatiile alea si de amintirile alea si de emotiile si nu pot ajunge la ele... daca as ajunge as fi probabil si mai nefericita. asa ca tot ce'mi remane de facut este sa construiesc in continuu. problema este insa ca am invatat foarte usor si bine lectia asta. asa ca tot ce construiesc, uit din nou...e ca un turn babel ce o ia in sus si pe masure ce mai pui un etaj in sus mai stergi unul de la baza...e un 'coridor' foarte ingust cel care ma inconjoara acuma...


si m'o mai apucat o depresie stringenta, daca tot suntem la subiect. am senzatie ca pierd oamenii din jurul meu...nu stiu, ii pierd, sa amesteca in peisaj, in etajele inferioare, sterse de vreme si de exercitiul meu de igiena emotionala...

timpul rezolva toate problemele, in definitiv...nu mai avem timp. si dupa toate astea, redescopar alti oameni, in jurul meu...dar oamenii astia apartil coridorului ingust si te intrebi cu nostalgie cat o sa'i ai alaturi...sau daca ii ai si acuma, sau totul este o iluzie.

Monday, August 24, 2009

pentru cititorii fideli-reclama la ceva ce-mi place :)

http://gentzi.wordpress.com/ 

...mai multe despre asta cand ajung la birou.

ma plictisesc...la birou

nu ca nu as avea ce face, vorba lui Cris, slava domnului :)...am destule. dar nu am nici un chef, lunea nici iarba nu creste (Rox), d'apai dupa vacanta :)

asa ca am facut un test:
http://www.romanialibera.ro/a149716/ce-sex-are-creierul-dvs.html

si am 14, deci am un creier 'mixt'...is confuza. sau poate nu? :) as vrea totusi ca sa am o idee clara, adica ori ori. dar ca intotdeauna in viata mea, totul este confuz :)...

revenit din vacant. primul lucru citit:

http://life.hotnews.ro/stiri-fun-6075677-bancul-zilei-sfarsit-nu-prea-fericit.htm

bancul zilei de pe hotnews, despre fat frumos (pe calul alb. sau nu:) ):

Fat-Frumos trebuia sa se intalneasca cu Ileana Cosanzeana. Calare pe cal ajunge la castelul cu turn unde statea Ileana, pazita de un zmeu. Inainte de a urca in turn, Fat Frumos ii spune calului: - Calule tu stai aici jos, eu urc in turn si in caz de vine zmeul, sa sar direct pe tine! Zis si facut, Fat Frumos urca in turn, ajunge la scumpa lui Ileana, urmeaza imbratisari, sarutari, toate alea..., cand la un moment dat aude zgomote la usa. Speriat sare imediat pe geam. Ileana se aranjeaza putin si se indreapta spre usa. Cand colo, la usa, surpriza.... calul care zice: - Leano, zii lui Fat Frumos ca afara ploua!

asta pentru ca ma invatasem cu Rox, care e un tonomat de bancuri :)

Friday, August 14, 2009

dezastru

trebe sa anunt oficial ca tot procesul pentru alegerea cartilor pentru vacanta este un dezastru.
azi dimineata am dat click pentru prima data pe 'kindle' (google search it :) ) si m-am decis ca il vreau, desi este prea scump si potential inutil. vezi produsele care creeaza nevoi :)...toata ziua m-am certat la birou cu Paula despre necesitatea/inutilitatea produsului...

si in seara asta, dupa ce am facut vreo 45% din gabajul pt vacanta, mi-am dat seama ca este foarte util. lista lunga avea, cred, vreo 20 de carti. dar daca am chef sa citesc ceva de istorie? 2 carti, despre lucruri total diferite, henri 2-primita cu autograf:) si ceva de djuvara (dupa o ezitare am scos-o din lista lunga pe a 3a, tot de djuvara). dar daca am chef de ceva cu totul nou, ce nu mi-as cumpara initial? inclus o carte de la Cris, the tipping point...dar inclus de asemenea jack kerouac on the rode, editia cu mai multa critica decat cartea in sine :)....cartea asta are o poveste amuzanta...mi-o cumpar in continuu si o dau in continuu cadou inainte sa apuc sa o deschid...mi-am spus ca o vacanta de o saptamana este timpul perfect sa o si deschid...apoi, daca am chef de ceva care nu ma dezamageste niciodata??? luat niste piese de oscar wilde cu mine, care or sa mi insenineze ziua in mod cert....apoi, daca simt nevoia sa nu pierd timpul si vreau sa citesc ceva 'educativ'?? luat 2 carti despre care am citit pe bloomberg, cred...sau despre una am citit pe bbg si pe cealalta am gasit-o singura??? am pus si 'the sages' si 'the myth of the rational market' in bagaj...apoi o carte pe care imi doresc de mult mult mult timp sa apuc sa o citesc, nu pot sa nu o iau...staring of the sun:overcoming the terror of death de irvin yalom...am mai citit 'existential psychoterapy' (in cea mai mare parte pe avion sau in aeroporturi:) si mi-o placut foarte mult asa ca m-am gandit sa o incerc si pe asta...). dar mai este o carte, din care am citit cam 25%, cartea care o devenit cartea de avion/aeroport dupa 'existential psychoterapy':'grimoires, a history of magic books'....ca sa ajung la lista lunga, am scos din teancul initial oscar wilde ' happy prince and other stories', biografia lui mozart, inca o carte de djuvara si toate cartile de desen...ca daca iau cartile de desen o sa am chef sa iau cu mine si creioane, acuarele, etc etc...si nu mai este loc :)

dupa asta, am pus 'planul de invatat' in valiza...si pentru ca totusi voi fi in vacanta, am luat doar FRM kaplan books 1 si 2...si ma gandesc sa iau vreo 10-15 'readinguri' printate :), exceptie basel accord related stuff :)...


din motivul asta, pentru ca am pe lista lunga deja 9 carti, trebe sa fac o lista scurta maine, si presimt ca ma asteapta o zi foarte grea din cauza asta...tot timpul intrebarile: dar daca am chef? sau daca nu am chef? dar poate as fi vrut? dar cum o sa pot sa ma gandesc de-acum ce o sa am chef sa fac?? etc...

si problema n-ar fi cartile...sau hainele, pentru ca n-am avut niciodata o problema cu hainele, sau cu lipsa lor :) (exceptie ultima excursie la londra si pantofii mei geniali :) )...
problema e ca am exact 6 (!!!!) creme antisoare, nici mai mult nici mai putin, din cauza obsesiei cu soarele...


deci, trebe sa-mi iau kindle? sau era, 'bai, voi vreti sa-mi furati bicicleta?' :)

Thursday, August 13, 2009

follow up la comentariile despre ciocolata

imi place la nebunie sa fac experimente, mai ales pe altii :)...


asa ca ieri seara am incercat pe Cris* urmatoarea chestie:
1. i-am dat o bucatzica foarte mica de lindt cu 99% cacao
2. am lasat-o sa o 'savureze'...i-am urmarit mutra, ce mai, m-am distrat
3. i-am dat o bucatzica umpic mai mare de lindt 85% cacao
4. ca si la # de sus:)...m-am distrat de reactia ei
5. am notat comentariul decent din tot experimentul de mai sus:) : lindt 85% pare dulce in comparatie cu 99% (logic :) )
6. i-am dat lindt 70% cacao cu chilli...i se parea excelenta :)
7. concluzie: daca i-as fi dat din prima lindt 70% cacao nu i-ar fi placut, mai ales ca era cu chilli

8. ce mult conteaza analizele comparative :)

9. lui Cris nu-i mai trebuia ciocolata dupa cele 3 bucatzele :)




* dupa ce o incercasem in prealabil pe mine, totusi :)

cele zece minute...

de stretching...:)


asta faceam in fiecare ora de sport in scoala generala ...am facut 'incalzirea' aia obligatorie de atatea ori incat mi-o ramas in cap (plus ca discutam cu unchiu' tot timpul despre cat de benefica este, unchiu face sport in fiecare dimienata...de-asta toate prietenele mele se uita dupa unchiu desi are 55+ :) )...

si de cand am fost la kinesiterapeut pentru durerea de spate si de cand am inceput golful, m-am obisnuit sa fac asta aproape in fiecare zi, uneori si de mai multe ori pe zi (depinde cat stau la birou, este atat de simplu sa treci prin 'programul' ala in maxim 10 minute...)

nu-mi vine sa cred ce mult am imbatranit daca am inceput sa apreciez beneficiile sportului si ale mancatului sanatos :)

Banc, azi pe net :)

Un bucurestean ajunge intr-un sat de munte. Zareste un cioban si se gindeste sa intrebe de niste brinza de oi cumn a ami mincat odata. - Bade ! Se poate cumpara niste brinza buna
de oi ? - Da ! Cum sa nu ! - Stii matale o adresa .,..? Da ! WWW. Brinzadeoi.com

Tuesday, August 11, 2009

cand vin, vin toate gramada :)

...asa si cu postarile mele:)

ma gandeam astazi cand parcam masina...ca o parchez foarte fain...chiar si Crina spunea asta, desi anul trecut pe vremea asta sustinea ca era sa ma bag in sotul ei cu masina, pentru ca nu ramaneam pe banda mea in curba :)...


no, da alta era ideea: ma gandeam ca ma caracterizeaza genul ala de psihologie de 2 bani 'gandire pozitiva'. is extrem de optimista. nu stiu exact ce ar putea sa ma destabilizeze foarte puternic, pentru foarte mult timp. intotdeauna imi gasesc un pai de care sa ma agat si care sa ma salveze, pana la urmatorul val, cand imi gasesc alt pai...si tot asa. am o capacitate de regenerare extraordinara...ma si mir cum de iesit asa...sigur ca am momente si momente...sus si jos, si, vorba lu' Eliade, idolul meu, izbit de coltzuri...dar in general, si pe termen lung, si in majoritatea vietzii am fost pe partea cu plus...mi se intampla ceva rau, imi ia ceva vreme sa-mi revin, apoi am alte 10-20 de planuri ca sa fac alte si alte lucruri...niciodata nu ma opresc...


ce e mai amuzant e ca uneori ma opresc sa ma intreb care e sensul, dar imi trece repede :)...acuma, serios, sigur ca in fundal se joaca toata comedia vietii mele :), dar asta e o alta poveste, pentru o alta dup'amiaza la birou :)...

o mica mostra

...din lucrurile care se intampla in capul meu in cam 10 minute:

discutie cu Crina azi la pranz despre potentiale destinatii in Elvetia-gandit la Jungfraujoch-gandit la Andra si la faptul ca i-ar placea la fabrica de ciocolata-nu pot sa-mi amintesc numele fabricii/marcii de ciocolata- tastatura mea e swiss french-dat google search pt swiss chocolate si negasit nimic-negasit numele fabricii dar gasit un site despre ciocolata-citit tot felul de acolo- citit ca orice ciocolata este o otrava naturala pentru caini-amintit de Giuseppa-nu-mi amintesc daca i-am dat vreodata ciocolata- mi-am amintit ca era sa moara odata, si o beut numa lapte-m-am gandit ca vreau un caine-dar pisicile imi plac mai mult-oricum proprietara mea are stipulat in contract sa nu avem animale- nedrept-trebe sa-mi iau casa- mi-i dor de miti- gandit la Cristina care mi-o spus ca Miti o sa moara pentru ca e batran- devenit trista- vrut sa-mi iau caine, dar si pisica- nu pot sa mi iau pisica pentru ca Miti ii pisica mea- totusi as vrea un caine- dar ce sa fac cu el- daca in 6 luni nu voi mai fi in orasul asta?- nevoia sa ma stabilesc totusi undeva-dar unde?

nu stiu daca as fi in stare sa fiu responsabila de un caine- are nevoie de prea multa afectiune, de-asta imi plac pisicile mai mult, nu au nevoie de atata atentie si grija si te lasa in general in pace cand nu le e foame...

Thursday, August 6, 2009

al 3lea, de la birou (evident)

al 3lea pe ziua de azi, asta trebe sa fie un record :)...

povesteam acuma cu Tonel...si eu bineinteles ca ma plangeam si ii spuneam ca vreau sa ma mut in Elvetia (sau in cel mai rau caz Londra, dar nu cred totusi ca as rezista pe termen lung acolo)...

si din una in alta ajunge Tonel sa imi zica de 'plusuri si minusuri', respectiv salariu mare= viata personala nu prea...

si in momentul ala m-o bufnit rasul cum nu mi s-o mai intamplat de mult...care viata personala??? cred ca la ideea asta am renuntat de mult...ca de alftel la multe alte idei de genul asta...adica idei despre lucruri care te ajuta sa treci prin viata spunandu-ti ca totusi exista un sens :)

despre...o masina

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601093&sid=aTBmCmW7Kxgg

Despre cum iubim

E cel mai usor sa iubesti de la distanta…


O intamplare de azi dimineata ma face sa ma gandesc la asta…si la multe alte lucruri care s-au intamplat in unltimul timp.


Dar intai intamplarea : azi dimineata nu m-am putut trezi la 8.05 cand o sunat ceasul, asa ca am amanat pe 8.20 (pentru ca ma culcasem pe la 2 ) …la 8.12, Buni, in capul scarii, in pijamale, fara aparat (adica nu aude nimica din ce spun eu), incepe sa zbiere (ca in vremurile bune :) ) la mine sa ma trezesc…asta e chiar realitate, nu e deloc cosmar…eu incerc sa vorbesc cu ea, dar normal ca nu auzea nimica, singura metoda era sa ma trezesc de tot (cu 8 minute inainte de ora pe care mi-o programasem) si sa merg sa ii pun aparatul in ureche ca sa pot vorbi cu ea…



M-am trezit cu o dispozitie foarte proasta, m-am imbracat rapid, ca sa pot pleca la birou, m-am dus jos la ea, i-am pus aparatul in ureche…si am intrebat-o cum crede ca ma trezesc in celelalte mia bine de 3 sute de dimineti pe an cand nu ii ea langa mine…am fost foarte rea, si s-o suparat…si ca de fiecare data imi spune trista ca nu ma mai trezeste si eu stiu ca tine minte exact pana data viitoare cand ma trezeste…

Mi-i foarte draga Buni…o venit cu avionul cu fetele (care acuma is in Paris pt 3 zile) , dar dupa 2 saptamani stiu ca incep sa o iau razna…cred ca 2 saptamani e timpul maxim in care ne suportam reciproc una pe alta…si eu is rea (ca am cu cine semana) si ma enervez daca lucrurile nu se intampla cum vreau eu) si oamenii foarte apropiati stiu ca in cele 1-5% din timp cand fac urat am potentialul sa fac foarte urat…

Exista o stratagema pe care eu o implementez si care se numeste ‘Buni management’. Toti verii mei stiu ce si cum…avem atatea si atatea povesti unde numai o astfel de abordare merge…in principiu e vorba de ‘zic cum zice Buni si fac cum cred eu’ :)…chestie care ii amuza pe toti teribil…pentru ca si daca am opinii contradictorii cu ale lui Buni, in general nu o contrazic, nu intru in conflict, nu imi exprim opiniile…exact stilul de evitare a conflictului care genereaza conflicte majore de la trezit dimineata prea devreme cand nu e cazul…adica rezultatul discordantei asteia este ca genereaza un conflict din nimic (picatura proverbiala :) )…

De unde concluzia ca e foarte simplu sa iubesti de la distanta…asa porti cu tine numai dorul si melancolia dupa momentele trecute si uitam foarte usor neplacerile cotidiene legate de obiectul dorului…asta ii problema cu timpul in general, pentru ca nu exista conflict in amintire…O sa uit foarte usor de dimineata asta, dar sambata cand o duc pe Buni la aeroport o sa fiu trista, si la fel si ea, iar de duminica o sa ne fie iarasi (amandurora) dor ….

Monday, July 13, 2009

bancu' de azi de pe hotnews...:)

 O mama isi dojeneste fiul: 
- Aha, deci in Spania nu vrei sa te duci, in Italia nu vrei sa te duci, fotbal nu stii sa joci, manele nu vrei sa canti... Bina ma, atunci da la facultate.... sa ajungem de rasul blocului!

Wednesday, July 8, 2009

inceput de lista de lucruri interesanta de citit...

m-am imbolnavit. adica nu stiu ce am, poate gripa :)...ma dor ganglionii si is umflati, ma doare gatul, am starea aia generala proasta dinainte de o raceala...dar intre timp am descoperit niste site-uri interesante si am sa le postez cam unul pe zi...


astazi: http://zerohedge.blogspot.com/

Monday, July 6, 2009

anger management

am reinceput sa merg la piscina si observ ca incep sa imi clarific foarte multe lucruri in apa...:), nu stiu de ce am stilul asta de a pune lucrurile in perspectiva in timp ce innot, dar rezultatele is geniale...

mi-am dat seama ca in general is foarte 'toleranta' (poate nu e chiar cuvantul potrivit). adica am o perioada de orbire in care suport foarte multe lucruri care ma deranjeaza...si refuz sa vad semnele evidente ale unui conflict in devenire. apoi, brusc, incep sa le vad, sa le amplific si sa ma enevez foarte tare...in momentul in care am facut asta, mai dureaza foarte foarte mult timp pana se intampla ceva...in sensul ca din momentul ala incep sa vad toate lucrurile care ma enerveaza si sa ma supar progresiv, dar sa si acumulez toata energia negativa. pana cand, dupa foarte foarte mult timp (am un prag de toleranta extrem de ridicat), o sa explodez literalmente:). adica sar in aer, si fac/spun o gramada de prostii...:) problema este ca din momentul in care imi dau seama cine si de ce ma enerveaza, acumulez toate starile alea intermediare generate de lucruri absolut banale...de-asta evenimentul care ma va trimite 'prin tavan' este unul mic si nesemnificativ...


acuma stiu ca asta ii o problema. calea fireasca este discutia, comunicarea, etc...dar experienta ma invata pe mine urmatoarele: ca n'are sens!...in definitiv, nu putem schimba pe nimeni si nu putem educa pe nimeni...putem sa ne amagim, putem sa incercam, dar nu vom reusi...de'asta comunicarea si incercarile de dialog in general nu vor duce nicaieri in cazul unor oameni necompatibil dpdv al sistemului de valori...pentru ca numai cu astfel de oameni voi intra in conflict...atunci cand lucrurile importante sunt aceleasi si pentru mine si pentru cel/cea de langa mine(in proportie de 60-90%), conflictele nu vor avea tendinta sa apara, pentru ca se vor 'manifesta' zilnic in forma apropo-ului glumet/misto-ului sau a discutiei care nu lasa nici un orgoliu ranit...

deci in 99% din interactiunile mele eu prefer sa ignor conflictul, apoi sa ajung la el (intr-un final) si sa 'remediez' problema prin incheierea oricarei relatii...adica nu prea las loc de 'buna ziua'...

de ce ma gandesc la asta chiar acuma??? foarte simplu...am o problema cu cineva si ma auto-analizam sa vad putin cum si ce se va intampla...si se va intampla in felul urmator...am recunoscut ca ma deranjeaza foarte multe lucruri (fata de mine), am ajuns la concluzia ca n'are absolut nici un sens sa incerc ceva constructiv (discutie/rezolvare), ma cunosc si stiu ca mai pot 'suporta' foarte multa vreme foarte multe lucruri (status quo, evitarea conflictului, etc) si intr-un final stiu ca voi reactiona 'radical', gasind o solutie incomoda si dureroasa pentru toata lumea...

ce ar fi intelept sa fac??? pai sa ies din situatia asta 'de criza' acum, mai ales ca pot sa fac o previziune destul de exacta despre cum vor evolua lucrurile...

din pacate, viata nu e chiar asa de simpla, uneori...asa ca ma gandesc inca la o solutie care presupune ca voi petrece cat mai putin timp intr-o situatie care imi displace :)...un fel de 'loss managemnet' pentru ca stiu ca la 'anger management' pic examenul de fiecare data :)

Friday, July 3, 2009

despre un tricou vechi

astazi in drum spre masina (ca iara se lucreaza pe strada noastra si trebe sa parchez la un kilometru distanta) mi-am amintit de un tricou vechi, primit de la Mon prin anu' 4 (sau 3??), pe care aveam scris:
'i wish these were brains' :)...

nu stiu de ce m-am gandit fix acuma la el. probabil ca o fost o legatura in subconstient. si stau si ma gandesc si apoi inca 5 minute pe drum in masina imi storceam creierii sa-mi amintesc unde mi-i tricoul:)....si apoi mi-am amintit ca i l-am dat Ancutzai de ziua ei (tricoul era deja second hand si facuse senzatie si printre profii de la ASE si printre sefii de la PwC) si ea l-o dus cu ea in Londra la master...:). mi-o venit sa rad...:), uitasem complet de anii nebuni...:). ieri am povestit cu Ancutza despre bebe:)...ar trebui sa merg sa il vad:)...si sa vad ce efect are bebe asupra lui Bogdan :).

cuvant nou, din sud :)

'esti foarte scarantiva' :)

hai sa va vedem la asta:)...hehe.

tot la birou

asta o sa fie titlul postarilor vreo 2 luni de'aici incolo...

astazi mi-am dat seama ca is geniala...am momente din'alea in care ma apuca munca si fac, frate, o gramada de chestii intr'o singura zi. apoi ma lenevesc vreo 2 saptamani, ma apuca deadline-ul si ma agit in ultima zi, azi, sa fac tot. si cand deschid toate documentele si prostiile constat cu surprindere ca ori le'am terminat, ori am facut intre 95 si 99% din ce trebuia sa fac. si ele erau tot cu 'outstanding' pe listele mele....de unde rezulta ca ii bine sa imi mai updatez si listele de OS, poate asa mai reduc din stresul cotidian:)...

Thursday, July 2, 2009

tulai, Doamne!

no, merem? (varianta no, mergem?)

asta ii una din expresiile favorite ale Gloriei, impreuna cu 'no, gata?' si 'prea tarziu, din el am scos-o'....si as mai putea sa ma gandesc la cateva...

expresia asta o generat o intreaga discutie despre 'ardelenisme' si am facut urmatoarea lista, pentru testarea audientei :)

-tulai
-shod
-zduin
-goanga
-hinta
-curechi
-ai
-grumpene
-sa merem

Mie imi face impresia ca folosesc putine regionalisme (in afara de ii si is in loc de este si sunt...).
2 provocari:
-ce inseamna cuvintele de mai sus?
-aveti alte regionalisme in vocabular ?

d'ale lu' gigi

Buna dimineata.
M-am gandit sa va pun aici un link de care m-am ras in dimineata asta:

http://life.hotnews.ro/stiri-fun-5877943-bancul-zilei-gigi-becali-acest-chuck-norris-romanilor.htm

N-am apucat inca sa citesc si restul stirilor :), dar m-am uitat la horoscop :).

Wednesday, July 1, 2009

emisfere :)

stateam si ma gandeam la emisferele cerebrale si la modul in care imi folosesc corpul in golf...cred ca natural is stangace, dar pentru ca am fost obligata de mica sa-mi folosesc dreapta la tot (la mancare, la scris, desenat), mi-am dezvoltat mult mai mult partea dreapta de-a lungul timpului...cand am incercat sa lovesc la golf, dupa cateva incercari toata miscarea mi se parea dubios de nelalocul ei...asa ca am incercat cu stanga si mi se pare la fel de natural. sau de nenatural. si am decis sa nu-mi oblig niciodata copilul/copiii sa foloseasca o mana sau alta in ceea ce fac. nu-s chiar ambidextra, dar is cumplit de confuza :). e dramatic sa obligi pe cineva, mai ales cand e in formare, sa faca niste miscari care nu ii vin natural...si dupa toate ideile astea care mi s-au perindat prin creier asteptand sa sune fabrica de iesit din schimb :), mi-am pus intrebarea daca toata filosofarea de mai sus este efectul acestei pendulari dreapta stanga din corpul meu, care se transmite creierului meu...is curioasa care ii efectul confuziei corpului asupra dezvoltarii legaturilor dintre cele 2 emisfere cerebrale...si concluzia studiului este ca am mai mult de un neuron pentru ca nu is blonda :). norocul meu, ca altfel ce ma faceam :).

chestiile notabile de azi

am citit niste articole. in rest, am pierdut vremea logandu-ma pe facebook (uitasem ca sa poate de la birou, nu mi-am 'vizitat' contul de multa vreme...) si observand ce teste isi mai fac oamenii. am aflat urmatoarele:

1. Mara e bitchy in proportie de 67%...era ceva ce stiam:) si tot 67% mean, cu comentariul ca se astepta la mai mult. si eu :)
2. Nora e in proportie de 73% barbat...asta nu mai stiam, dar stiu ca ii umpicutz sarita de pe fix, deci nu ma mira chestia asta :). apoi ii spune prietenului ei ca se pare ca el ii ii gay :)...ma rog...
3. Adina trebuia sa traiasca in antichitate :)...

De aici rezulta mai multe chestii:
1. fetele pierd vremea toata ziua si au timp de networking pe internet - asta ma include si pe mine, ca am timp sa fac observatiile astea:)
2. Gloria e inactiva de ceva vreme, trebe sa o sun, ca era omniprezenta pe facebook, deci trebe sa se fi intamplat ceva
3. baietii nu fac teste psihologice cu rezultatele afisate pe facebook :)
4. ma plictisesc, dar la 6 merg la golf :), asa ca incerc sa rezist citind articole online pana atunci :)

Tuesday, June 30, 2009

a nu stiu cata postare pe ziua de azi

o sa fac o chestie pe care nu am mai facut-o pana acuma. am sa dau copy paste la un text care ma duce intr-o stare acuta de melancolie. textul e complet, e primit chiar acum* si nu simt nevoia sa comentez deloc pe marginea lui pentru ca mi se pare ca vorbeste de la sine. si mi-e greu sa cred ca ma impresioneaza asa tara...dar chiar imi vine sa plang cand citesc textul asta pentru ca imi amintes de strabunicii mei...

"O intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“… ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala. Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi. “Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece. Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia. Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el.... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“. Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile spunandu-mi in sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”. Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie !!"



*mail primit de la Tonel

ce am mai invatat azi :)

cica:

'poetul, ca si soldatul, nu are viata personala' (nichita stanescu)

in primul rand, eu nu is un fan nichita (ma expun la diverse atacuri prin afirmatia asta, stiu :) ), dar versul asta e genial...daca substitui poet cu auditor...voilà, asta este definitia succesiunii diurn-nocturn pe care o traiesc de ceva vreme...:). da stiu ca auditor nu rimeaza cu nimic, deci tot demersul artistic este inutil. mai bine fac ceva practic, de exemplu as putea crosheta un fular...

despre sani

azi dimineata, uitandu-ma pe hotnews, am dat de articolul urmator :)...hehe. amuzante comentariile:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856821/Operatii-gratuite-de-micsorare-a-sanilor/

mi se pare super tare. adica e clar ca e o problema. n-am sa pot alerga niciodata la maraton din cauza asta :)...si ma doare spatele (voi merge incepand de saptamana viitoare la kinesiterapeut ca am probleme cu coloana)...si totusi nu pot spune ca in momentul asta as putea decide sa profit de oferta cu operatiile :)...

Monday, June 29, 2009

la birou

Mi-am tratat plictiseala facand cumparaturi pe amazon com...mi-am luat niste carti si am platit 34% taxa de livrare (sau ce o fi si aia). Mi se pare cam mult. Nu ca m-as uita la detalii din-astea cand imi trebuie ceva. Si nu-mi trebuiau cartile alea...dar ma plictiseam.

Mi-am dat seama ca in ultima vreme nu-mi mai place nimica. Nu ma mai incanta nimica. E asa de trist...mai ales ca eu is genul de om care ii in permanenta incantat de absolut tot ce vede si de tot ce face...

Roxanitza s-o decis sa nu ma duca la mare...deci va rata oferta unica de a merge cu mine la mare...probabil ca o sa ma apuce din nou mersul la mare peste vreo 7-8 ani, ca vad ca asa e ciclicitatea...:).

Dupa primele impresii (care nu au fost bune, dupa cum remarca Sorin), o inceput sa imi placa Londra. Inca ma gandesc sa ma mut acolo pentru o perioada finita si relativ scurta de timp...

Ma rog, sa nu imi intelegeti remarac de mai sus ca pe un mare entuziasm la adresa orasului :)...e fain ca poti face o gramada de chestii, comparativ cu Luxembourgul...ma enerveaza mersul dintr-o parte in alta care iti ia prea mult timp...ma enerveaza multe lucruri de fapt, dar as vrea sa incerc sa locuiesc acolo...perspectiva de a ma intoarce la scoala nu ma mai atrage, insa. Ar fi prea mult, Londra+intors la scoala :), desi probabil nu ar fi o idee rea sa fac un combo din'asta...

Ce mi-a placut (foarte mult):
- sa stau pe iarba in tot felul de parcuri, la soare si sa ma prajesc ca o soparla
- sa ma plimb prin muzee
- sa intalnesc foarte multi oameni relativ deschisi la a cunoaste alti oameni
- foarte multe magazine cu foarte multe modele de pantofi plus alte lucruri care imi plac
- piata de carte (in primul rand, oferta de carte si in limba engleza)

Ce nu mi-a placut (mi-a displacut foarte tare):
-prea multi oameni (mult prea multi)
-tot felul de indivizi dubiosi (era sa fiu jefuita)
- fetele care fac pipi pe strada
- faptul ca esti cantarit si masurat in functie de hainele (de marca sau nu) pe care le porti si in functie de felul in care arati (de asta nu m-am prins, da' mi s-o spus)

Ce nu mi-ar placea (asa si asa, adica as putea face compromisuri pentru o perioada scurta de timp)
-calitatea vietii (se munceste mai mult timp, se petrece mai mult timp pe mijloacele de transport)
- specific la metrou: oribil de cald (inabusitor), dar asta e poate doar vara
-probabil ca ar trebui sa renunt la masina
-sistemul de suport (nu tu colegi/fosti colegi/prieteni/prietene cu care sa iesi la cina si cafia)
-as rata probabil toata 'experienta Londra' pentru ca eu nu am mai fost de multa vreme in 'modul iesit seara la un suc' ...sau poate nu am avut cu cine :)

Ce mi-ar placea
- sa locuiesc in Londra si sa vina la mine o gramada de prieteni sa ma viziteze si sa le arat ce fain ii (valabil mai ales pentru Radu, mi-ar placea sa faca facultatea in Londra)...
- sa stau intre 1 si 3 ani (max), pentru ca si Bucurestiul incepuse sa ma enerveze foarte tare inainte sa plec (rezulta ca e bine sa termini o treaba inainte sa fie prea tarziu, si acuma imi face placere sa ma intorc in Bucuresti pentru perioade scurte:) )

Friday, June 26, 2009

despre moartea lui Michael Jackson

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601088&sid=aDNOO8yMTAyg

asta e vestea notabila de pe ziua de azi: moartea lui Michael Jackson.

nu mi-au placut nici persoana lui, nici muzica lui. dar 'fenomenul MJ' este un fenomen demn de luat in consideratie...imi amintesc ce ma impresionase cand eram mica faptul ca vedeta venise in Romania pentru un concert...

cam atata...n-am o poveste lunga (pentru ca am ceva de terminat:) )...dar a trebuit sa notez asta aici.

Sunday, June 21, 2009

London, ziua a 2a

Ma plictisesc pentru ca eu m-am trezit de o ora si Gruia nu vrea sa se trezeasca:). Ma gandeam sa o sun pe Miha sa ii povestesc despre pantofii geniali pe care mi i-am cumparat, dar sigur ma bate, pentru ca nu cred sa se fi trezit nici ea. Cum eu functionez dupa ora Luxembourgului, la mine e 11.30 deja.

Ieri o fost o zi obositoare. Era sa fiu jefuita de niste indivizi, la bancomat, pe cand incerca sa-mi scot bani. Nici macar nu am reusit sa apas pe vreo suma ca or apasat ei pe niste butoane si era sa raman fara bani...de fapt, nu stiu inca daca nu am si ramas fara o "tura de bani", dar sper totusi sa nu. Gruia o venit langa mie si or plecat indivizii, dar am ramas cu 200 lire cash cu care nu cred ca am ce sa fac pana plec:)...
Pentru prima data Londra mi se pare mica:), probabil pentru ca Gruia sta in centru, aproape vis-a-vis de British Museum. Adica asta e cam singurul reper pe care mi l-am luat pe aici:), ca mi-i lene. Este-un citat din cslewis: "fetele nu au harti in cap, ca baietii!" "asta pentru ca au altceva in cap!" :)

Sunt fascinata de felul in care conduc oamenii astia masinile:), pe partea gresita si din partea gresita. Mi se pare o provocare si asta e clar pe lista de lucruri de facut, sa conduc masina in Londra. Imi amintesc de Peter si de ce spunea el, ca soferilor europeni le e mult mai greu in afara orasului, unde nu sunt foarte multe masini, pentru ca acolo exista tendinta de a uita si de a te muta pe partea cealalta:).

Cum Gruia sta foarte aproape de faimosul Soho, am fost sa dam niste ture si sa bem ceva in cateva locuri, eu am numarat 4, ceea ce se pare ca nu e foarte mult :). Cultura astora e ca in Luxembourg vineri seara, intr-un pub, intr-un club, apoi alt pub, alt club...eu am remarcat: tipe care fac pipi pe strada, in mod sigur si tipi, da's probabil mai discreti...o gramada de indivizi care vomita, tot pe strada...o gramada de baruri au un fel de portar a carui caracteristica definitorie e ca e mare mare...barurile pe care le am vazut se inchid relativ devreme, unele la 1 altele la 3-4...am intalnit niste americani, prieteni cu prieteni de-ai lui Gruia...era o tipa, personalitate de tip A, care in mod clar il calca pe nervi pe Gruia, deci am plecat de acolo...

Azi noapte mi-o fost si cald si frig, in acelasi timp, poate ca sa compensez robinetele astora care is uneori cu apa cald si apa rece, dar nu pe aceeasi teava:)...

Aseara in timp ce ma gandeam "ce caut eu aici"? :) mi-am dat seama ca nu as putea probabil sa locuiesc aici si sa fiu fericita. Probabil ca as munci foarte mult, as fi platita mai putin, as avea de mers mult pana la client/birou/oriunde, as da o gramada de bani pentru locuinta si toate astea pentru ce??...ca noapte sa pot sa bat barurile in cautarea sensului vietii??? pe care in mod cert l-as gasi in fundul unei sticle de alcool...si in bratele unui individ la fel de "cool"...

Poate pur si simplu faptul ca am crescut 19 ani intr-un oras mic isi spune cuvantul...poate as fi gustat "experienta Londra" altfel acum cativa ani sau in alt context...dar acum am trait toate senzatiile astea in felul in care am trait si contactul cu "vama" acuma 3 ani: foarte detasat si neintelegand nimica...


Ii povesteam ieri lui Gruia ca nu ma mai intereseaza de foarte multa vreme turismul cultural si l-am suparat...ma intereseaza putin turismul antropologic:), dar observatiile astea le pot face absolut oriunde. Nu sunt interesata sa vad nici muzee, nici schimbari de garzi...cel putin o cafia proata in parc si niste prieteni...sau o cafia oriunde si niste prieteni...dar Gruia nu se simte bine decat in multime si schimband des. Eu nu mai am rabdare de din'astea, pur si simplu...ma gandeam aseara ca is o tzara agorafoba...:).

Singura chestie care prezinta un interes cat de mic pentru mine este un alt pelerinaj la harrods, sa-mi caut ceva pentru nunta Adinei care sa se asorteze cu pantofii mei geniali:).

Thursday, June 11, 2009

alte vesti care puteau fi mai bune

Buni are piatra la 'fiere' (sau 'hiara' cum zice matusa mea:) )...si trebe sa faca operatie. Deocamdata e in spital pentru alt tratament. Vorba aia, sa nu meri la doctor ca descopera ce ai...

Wednesday, June 10, 2009

Gruia si Londra/UK

Trebe sa fie o experienta interesanta. Trebe sa il sun sa vad pe unde are de gand sa ma duca in cele 4 zile in care stau pe capul lui :)...


Adica am reusit sa-mi iau concediul si mai ales sa schimb concediul din august pe septembrie ca sa nu murim de insolatie prin tarile calde cu Roxanica :).

Adica, Roxanica, stiu ca nu-mi citesti meilurile :)),sper sa-mi citesti blogu' ca sa vezi cand merem la mare :)

multa munca

stupida la birou. si m-o apucat si o stare din'aia tampita zilele astea:).

mi-o scris Gruia ca ma asteapta pe 20-21 la Londra. eu incercam sa mi iau si 22 liber (ca sa am 4 zile minunate de vacanta), dar inca nu stiu daca se poate...:). ia stai ca ma duc acuma la planning sa vad :)

Monday, June 8, 2009

la birou

is la birou. nu ma pot deloc obisnui. mi-am citit lista uriasa de mailuri si in rest am spor zero, n-am citit nimica. as mere la supermarket la pranz ca n-am nimica de mancare...ma rog, mancarea lui Cris :)...dar nu prea mancam aceleasi lucruri (numa de musai).

acuma incercam sa-mi schimb perioada de vacanta si nu prea se poate...in rest, cum am revenit din vacanta, am din nou o lista cu zeci de lucruri de facut (birou+ altele)...

as incerca sa merg la Londra la Gruia in wkndul cu 21 iunie (mai ales ca pe 23 e sarbatoare nationala aici -sau 24?? si as avea 4 zile libere daca imi iau concediu luni). trebe sa vorbesc cu el sa vad daca o fi pe'acolo sau pleaca...

cu Roxana incercam sa negociem perioada de mers la mare...de`abia astept sa ma balacesc in apa :) ca de soare nu mi-i prea drag:)

Sunday, June 7, 2009

Wednesday, June 3, 2009

Intre corset si armura


Ieri, pentru ca Buni mergea ca un pinguin, am decis sa o ducem la doctor (fizioterapie). Imediat, doamna doctor decide sa o interneze ca sa-si revina. Deocamdata e acasa, pentru ca dupa ce am internat-o, mi-am dat seama ca nu rezist fara ea acasa asa ca am negociat cu doamna doctor sa-i faca tratamentul  dimineata apoi sa vina acasa pentru cat mai stau eu aici...



Dar alta e vestea fenomen: cum eu am fost diagnosticata cu discopatie lombara acuma vreo 4 ani, mi-am zis ca n-ar fi rau sa-mi faca si mie un consult sa vada ce si cum cu coloana mea intre timp (in timpul in care stau mai bine de 12-14 ore pe scaun). Asa ca m-am trezit ‘incorsetata’ la propriu, cand doamna doctor m-o pus sa-mi iau un fel de proteza pentru coloana, care este un instrument de tortura undeva intre un corset si o armura...strange si e fix pe mine, dar e si greutz, de unde ideea de armura...



Am pus-o pe mine cand am venit cu unchiu in masina de la Alba si apoi am iesit din masina sa o luam pe buni din spital acasa si nu am dat-o jos. Unchiu: ‘la cum va imbracati voi fetele in ziua de azi eu nici nu zic ca nu-i obiect de imbracaminte. ii drept ca ii umpic mai ciudat da’ nu ma mira prea tare...’



Apoi s-o distrat mai departe, tot pe seama mea, pentru ca doamna doctor vrea sa beau lapte (calciu:) ), dar sa stau si la soare, adica ceva cu vitamina D si fixarea calciului. Numai ca eu am un ten apropiate de foaia de hartie, si daca stau umpicutz la soare incep sa seman cu un rac (nu drac) fiert:)...dar, obligat-fortat, vom face si excursia aia la mare pe care i-o promit Roxanicii de cativa ani :)...


Am stiut ca o sa fie ceva ce nu-i in regula, ca prea ma durea spatele mai nou (mai ales dupa geniala schimbare a locului de munca)...dar parca tot ma calca pe nervi ca trebuie sa-mi schimb toata rutina zilinica si sa-mi ajut coloana sa revina la forma corecta si sa ramana acolo...


Nah, asta e invatatura de minte sa nu-mi mai dau sufletu’ pt un nenorocit de job, ca nu-i decat atata, un job, si sa incep sa fiu atenta la tot felul de chestii, ca nu mai suntem tineri, maica:)


Recunosc ca asta nu-i un articol prea amuzant, da is umpic speriata de examenu asta ...totusi speranta moare ultima :)...asa ca ma intorc la citit.

Tuesday, June 2, 2009

ceasul al 12lea

Nu m-am mai conectat de multa vreme. Pentru ca mi se parea ca am lucruri mult mai importante de facut.

In general, nu am prea invatat. Am reusit ( cu greu) sa citesc varianta scurta de cursuri (kaplan), dar nici pe aia nu am terminat-o si examenul e in 4 zile...si marea drama e ca nu reusesc sa fac probleme, ma plictisesc ingrozitor cand trebuie sa fac probleme asa cum vor fi la examen...e ok atata vreme cat invat/citesc ceva nou...dar sa repet...ma plictisesc...

M-as enerva sa nu iau examenul asta, ca am depus atata efort pana acuma si mi s-ar parea degeaba...dar o sa vad daca o sa ma pot aduna sa ma concentrez in ceasul al 12lea si sa depun un efort suficient ca sa si iau examenul...

Acuma mergem cu Buni la spital, apoi voi reveni sa mai citesc ceva. 
Ma infurie umpic ideea ca mi-am petrecut toata vacanta (care inainte parea enorma, dar acuma pare foarte scurta) intr-o combinatie de invatat si nefacut nimica....macar daca as fi renuntat la invatat, sa nu fi facut nimica:), poate ca eram mai incantata...asa ma simt vinovata de 2 ori, cand invat ca nu stau cu Buni mai mult si cand is cu Buni ca nu invat.

Trebe sa-mi gasesc alt hobby ca examenele astea permanente incep sa ma streseze...alte fete au hobby sa se marite...oare ce nu o fi in regula cu mine?? pana si Buni, care nu comenteaza niciodata in legatura cu viata mea amoroasa (inexistenta:) ), s-o apucat sa-mi spuna ca ar trebui sa-mi iau un barbat sa ma incalzeasca in pat noaptea :)...asta o fost superamuzant si toti verii mei s-or distrat, pentru ca e cea mai neasteptata chestie venind de la Buni :))...

Gata, ca e deja tarziu, merg sa fac ceva treaba :).

Saturday, May 23, 2009

dimineata a 8a

Ce am pescuit azi de pe un site link de pe hotnews...


Populatia judetului Alba se va reduce pana in 2050 cu 37 de procente, conform unei prognoze dezbatuta la o conferinta organizata la Alba Iulia de Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru. Conferinta a fost organizata in colaborare cu Ministerul Federal al Economiei si Tehnologiei din Landul Brandenburg. Detalii in Unirea.

Ma duc sa imi fac cafiaua si sa numar:

'plecat'am 7 din  judetul Alba:
Ada-n Cluj, 
Marius,
Ramo,
Lore, toti in TM, fara nici o intentie sa revina in Sebes,
Dei in Bucuresti
si io in Luxembourg,
singura Deia acasa la Alba'

si astia is numa verii mei 


Thursday, May 21, 2009

inca un link si ma duc

...inapoi la invatat.


http://thepriceofeverything.typepad.com/files/on-optimism-and-chocolate-teapots.pdf

pe asta l-am pescuit de pe un site pe unde ma mai amuz eu aproape zilnic :).

Wednesday, May 20, 2009

si a fost dimineata a 5a :)

 astazi m-or uitat buni si cu unchiu in casa. ei s-or dus la spring, adica o dus-o unchiu pe buni la primarie...si eu am ramas uitata in pat. ma bazam pe faptul ca aud orice pe-aici si ca o sa-i aud cand pleaca, sau cand vin...si n-am auzit absolut nimica...nici masina, nici poarta...n-am mai dormit asa bine de mult.

ieri noapte m-am uitat pe site la MAI sa vad de pasaport si m-am prins ca-mi trebe poza:)...asa ca m-am decis sa imi fac poza dupa ce imi fac freza ca nu vreau sa arat ca o matura pe un pasaport pe care o sa-l am 10 ani de-aici incolo :)...

acuma merg sa-mi pun niste lapte in cafia, pentru ca mi s-o terminat cafiaua buna si acuma am in cana o cafia oribila pe care nu o pot bea fara sa pun lapte sa-i schimb putin gustul.

astazi am de citit despre economics, equity si fixed income. cel mai placut mod de a-ti petrece vacanta, iupiii! poate asta-i si motivul pentru care mi-am schimbat planurile de a merge in Africa si ma gandesc serios la fiordurile norvegiene :)...sa vedem daca o prostesc si pe roxanitza :) ca i-am promis plaja de data asta:)...

Monday, May 18, 2009

link

http://europeanelections2009.france24.com/content/20090512-balkan-people-less-intelligent-Bulgaria-Romania-Europe-Denmark 

astazi intr-o pauza de invatat mi-am citit mesajele. printre ele, unul de la Gruia cu un singur comentariu pe marginea linkului de mai sus: 'brrr!'

exact genul de controversa care te face sa te cutremuri. uneori aud/citesc niste chestii si imi face impresia ca trebuie sa derulez caseta inapoi ca sa ma asigur ca aud ce aud/citesc ce citesc. neverosimil. 

Tuesday, May 12, 2009

decizia finala :)

Dupa ce am stat si m-am invartit in jurul cozii timp de 3 luni, duminica seara, dupa o zi epuizanta de planificat 'excursia' la Sebes, mi-am luat bilet de avion Luxembourg-Sibiu (cu oprire la Munchen).

M-am gandit sa scriu asta pentru ca am primit un mesaj de la Tonel care imi spunea ca nu e fezabil sa merg pana in tara 'dintr-una' :)...

Oricum drumul asta nu are haz decat in doi, trei sau mai multi:)...si oboseala e probabil factorul care duce la riscul de accidente. Vroiam sa vad daca pot. Dar cred ca nu merita :). Plus ca is femeie, deci pot sa ma razgandesc (de multe ori:) ).

Partea buna din tot invartitul asta in jurul cozii este ca nu am luat bilet de avion din timp, deci am reusit sa imi extind 'vacanta'.


Is umpicut tristuta ca am vorbit cu Bogdan care imi spunea ca s-au intalnit deja 'cu clasa' ...adevaru-i ca nici eu nu am dat absolut nici un semn in perioada asta (cu muncit pana la 3 a.m.).

I-am promis Roxanicii ca o sa merg la Bucuresti intr-o zi sa mergem hai hui pe strazi...
Is asa intr-o stare de nici nu ma pot bucura de mersul acasa...adica nu-mi mai este dor (ieri imi era). Nu stiu exact ce vreau, chestie care ma infurie, pentru ca in general stiu foarte bine ce vreau, cand si cum. Sa nu stiu ce vreau e foarte foarte greu de suportat pentru mine. Poate e doar astenia de primavara. Sau o doar revolta subconstientului la cantitatea de chestii de invatat (inca sunt la jumatatea materiei, cu 3 saptamani jumate inainte de examen).

Printre altele, sa nu uit sa-mi refac pasaportul (care expira)...
Afara ploua...toata lumea e deprimata pe-aici prin birou...nici macar nu mi-i foame (chestie foarte foarte bizara, pentru ca in general mananc in continuu :) ).

Gata, ma duc sa mai citesc putin despre taxe (bleah, poate de fapt toata starea asta se datoreaza cititului la taxe :) ).

Sunday, May 10, 2009

logistica

Astazi ma gandeam sa planific drumul de sambata...

Dupa nenumarate observatii de pe google maps, m-am decis sa incerc sa ajung acasa intr-o zi.
In principal pentru ca pur si simplu nu vreau sa pierd timpul si sa dorm pe drum in cine stie ce hotel obscur de pe marginea drumului, dar si pentru ca vreau sa vad daca pot. Si cred ca pot.

Singura necunoscuta ramane starea drumurilor din Deutschland...daca reusesc sa merg foarte bine in primii 900 km (pana pe la Wien), atunci voi putea incerca sa ajung si acasa sambata. In cel mai rau caz ma opresc in Timisoara...desi ca sa merg in TM din AR mai am nevoie de o ora si din AR pana in Sebes is 3 ore...asa ca as putea sa mai fac un mic efort... sa vad. Chiar cred ca pot sa fac asta...am sa va tin la curent daca am ajuns in Sebes sau nu...daca nu mai postez, inseamna ca nu am ajuns :).

Wednesday, May 6, 2009

Noutati

Plec spre casa (cu masina, deci e cazul sa ne si rugam sa ajung intreaga:) ) pe 16 mai. O sa am o 'vacanta' lunga in care am sa invat pentru examen.

De-abia astept.

Se marita Marius :), adica merg la nunta la varu-mio deocamdata la o data nedeterminata (din lipsa locatiei)... Mi-am adus aminte cum il amenintam pe Marius ca o sa-i facem o 'nunta surpriza' exact asa cum faceam si 'petrecerile surpriza' pentru mine :)...

In cele din urma ordinea in familie este respectata, Marius fiind cel mai mare dintre veri si primul care se 'marita'. Anul trecut era cat p'aci sa i-o ia Deiutz inainte :). Intre altele, vara-mea, super stresata, ca i-or venit idei si prietenului ei (evident :) )...

Buni deja o intrat in planuri cu tot felul de chestii logistice si comentariul: 'era si timpul' (ei fiind impreuna de 8 ani! :) ). Vorba lu vara-mea: 'trebe sa faca nunta, ca eu unde imi mai gasesc asa cumnata??' ...O sa ma opresc pe la ei prin Timisoara probabil si o sa plang la Marius sa conduca el pana acasa (ca mi-i frica prin Romania :) )...stiu ca nu rezista cand plang :) hihi...

In rest, mi-i dor si de Roxanitza, incerc acuma sa o conving sa vina pe la mine cat stau acasa, sau incerc sa-mi stabilesc o 'excursie' la Bucuresti...colegii mei de facultate planificau o intalnire 'fin mai debut juin', poate reusesc sa ii vad anul asta, c'apoi cine stie...

Planuri dupa CFA ar fi excursie la Gruia in Londra, si poate imi intalnesc si faimosul var de acolo :)...

Gata, merg sa termin un dosar...

Sunday, April 19, 2009

o treaba de 'mai bine lipsa' ...

ieri ma gandisem la un post amuzant, despre 'cu ciorba prin luxembourg' si 'oua a la zalau'...si azi m-am decis (a cata oara?) ca nu are nici un sens...

azi am avansat cu invatatul ....un numar de pagini. din pacate, numarul tinde la zero...

situatia devine cam disperata...dar apoi, de ce ar conta? parca ma decisesem acum cateva ore ca nu mai are nici un sens.

maine o sa ma trezesc din nou foarte devreme ca sa imi fac temele inainte de prima intalnire de dimineata. chiar daca nu are nici un sens.

cred ca am nevoie de o pauza. si de mult somn, pentru ca incep sa repet niste lucruri in mod inutil...am un atac de idei prostesti in momentul asta. poate ar trebui sa devin alcoolica? sau asta era una dintre ideile alea prostesti?...


vorba lu Rox: is nehotarata, sau poate ca nu?

un lucru e cert: mai am doar 6 pre de somn.

Wednesday, March 25, 2009

gloomy

nu stiu exact cu ce sa incep. una din zilele alea de numarat bani sau facut copii. o-nceput cu ninsoare spre ploaie si o continuat cu ploaie. imi vine sa ma tarasc in pat si sa dorm. is obosita si pielea ii obosita. sper ca nu ma paste o noua raceala dupa incursiunea romantica prin ploaie cu Gruia in cautarea mancarii (desi m-am oferit sa gatesc, ceea ce e o oferta pe care-o fac fiecarui om o data'n viata- exceptie Cris, care trebe sa ma sufere in accesele de gatit tot timpul ...:) ). Intre timp, am stabilit cu Tonel ca va veni de Pasti aici si va fi musafirul lui Miha :)...si vom merge impreuna spre Strasbourg sa ne intalnim cu Arcadia si Tonel: impreuna cu Rox si Vali, adica. Ma bucur foarte tare ca o sa vina toti de ziua mea, mi se pare cea mai faina aniversare de pana acuma, cu oameni din toate colturile lumii veniti sa ma vada :).

intre altele, incerc sa imi fac un program riguros de invatat, pentru ca singura realizare de pana acum pe frontul invatatului la CFA sunt cele 100 pg citite deja.

Sunday, March 22, 2009

vesti

Ma bucur foarte tare pentru ca maine la 8 seara vine Gruia in trecere spre Berlin...Vreau sa il scot undeva si sa il povestesc de cap. Cum intentioneaza sa stea doar o seara (daca nu reusesc sa il razgandesc), nu o sa-i pot arata expozitia The family of man de la Clervaux care imi place mie enorm.

Intre altele, azi m-o sunat un fost coleg de pwc bucuresti care ii acuma la pwc lux ca nu o trecut de periada de proba.

Nah, viata...nu toate lucrurile sunt asa cum ni le dorim. Unele sunt mai bune, altele mai proaste...

In 2 saptaman ii am musafiri pe Rox si pe Vali...:) de ziua mea, genial :).

Thursday, March 19, 2009

confuza in privinta a ceea ce e necesar / suficient

De la Tonel, o chestie pe liternet:

http://atelier.liternet.ro/articol/7297/Tudor-Chirila/Scrisoare-catre-liceeni.html

e putin cam exaltata pentru gustul meu (si eu chiar sunt o exaltata!) dar imi place (pentru ca sunt o exaltata!)...

nu stiu, nu mai prea dorm bine ca ma streseaza niste chestii, ma trezesc la 6 sa invat si in loc sa invat, lucrez. munca imi mananca prea mult din timp si nu mai reusesc sa spun stop. cred ca trebuie sa-mi gasesc un factor de exhilibru.
ieri seara am citit a 2a oara in 2 luni jurnalul de la tescani al lui andrei plesu.

sunt confuza in ultima vreme: nu-mi dau seama ce efort e necesar...suficient. cred ca uneori fac mai mult, alteori mult mai putin. nu reusesc sa-mi gasesc un echilibru nici in munca si nici in afara ei...sunt prea debusolata.

cred ca va trebui sa ma opresc in curand sa ma gandesc daca am vreun scop sau daca sunt fericita sa fiu inca in deriva...

pentru de de fapt nu sunt nefericita. dar incepe sa ma bantuie un simt al urgentei ...



no, gata, ca merg sa fac o selectie.

Friday, March 13, 2009

a 4a zi

de stat acasa din cauza bolii. am am citit cate ceva din autorul meu preferat (preferat azi, adica):
http://blogs.ft.com/maverecon/

mi-o prins bine perioada asta de privit lucrurile in perspectiva. cred ca am nevoie sa imi dau o pauza mai des...si pauze mai lungi. intre timp, tot la 4 450 de pagini citite din 4 500 am ramas pentru CFA 2 :)...

cred ca azi o sa citesc putin din istoria desenului :)...

Wednesday, March 11, 2009

a 2a zi

A 2a zi in care is in concediu medical. Voi sta acasa pana luni, deci am timp sa dorm suficient, mai ales ca medicamentele pe care le iau ma predispun la asta...

Apropo de somn, sa merg sa dorm :).

Tuesday, March 10, 2009

system shut down

am ajuns la system shut down din martie. adica sunt acasa, bolnava, ca in orice final de busy season.

merg sa dorm, si apoi o sa-mi iau dozele de picaturi ...am senzatia ca medicamentul asta pe care il iau acum e foarte dubios...

Friday, March 6, 2009

Wednesday, March 4, 2009

prima zi

...din restul vietii? :)

de fapt, prima zi cu trezit la 6 sa invat la CFA. si imediat ce incep sa am spor, pac, trebe sa merg la client/birou.

intre altele, merg sambata in breda sa 'ne cumparam' rochie de mireasa. is asa de faine ca nu ma puteam decide ce sa aleg: nu ca eu as avea nevoie sa aleg. de fapt is o indecisa. daca nu pot decide nici macar ce rochie imi place, cum as putea decide in privinta barbatilor. rochiile: le vreau pe toate. ma abtin sa comentez in continuare.

de-abia astept weekendul. link la site:
http://www.amigapronovias.nl/

Friday, February 27, 2009

Mentalitate de workaholic :)

Inca una tare de la birou: iesim cu colegii la un cofi la 16 (ca se-nchide cantina intreprinderii si la tonomat ii cafiaua naspa) si il vad pe unu din ei aratand bolnav: si venim inapoi in birou, apoi dupa vreo jumate de ceas arata la fel...si ii dau eu mail super dragutza de altfel: ar trebui sa iti iei sick leave: apoi imi dau seama ce ridicol, vineri la ora 4.30 (in conditiile in care oricum venim mai devreme de 8 jumate: cam 7.30, sau 8 si ne luam 30 de minute doar la pranz)!!!! :) deci deja am stat toata ziua de munca aici, dar daca pleci inainte de 6 tot de simti vinovat :)...

Asta si pranzul cu trupa ro de la et 6 mi-or luminat ziua :)

De citit comentariile la articol: am murit de ras si o trebuit sa le explic colegilor mei de birou, unul francez si unul luxembourghez de ce muream de ras. dupa ca le-am spus ca or facut romanii tren de la garre centrale spre cel mai mare aeroport din tara, tren care cu noroc va prinde 50kmh, nu se mai adunau de pe sub birou :))




http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5449958-miercuri-poate-circula-trenul-pana-otopeni.htm

Thursday, February 26, 2009

Dilema

1. sa merg la Adina si Emi in weekend?
2. sau sa stau sa invat pt cfa?

Da, asta inseamna ca m-am decis sa dau examenul pe 6 iunie si sa nu-l aman, dupa principiul:'daca nu acum, atunci cand?'

Am sa-mi dau timp pana sambata dimineata sa ma decid...depinde cum ma voi trezi si cat de mult voi sta maine la paaartyyyy :)...

PS: azi am plecat la 7.30 de la birou ('mi-am luat dup-amiaza libera') ...

Trebe sa merg la copiii astia sa-i vad, ca daca nu cine stie cand mai apuc iara un weekend liber :)...

Wednesday, February 25, 2009

Toate momentele si toate perioadele

toate momentele sunt de criza si toate perioadele sunt de cautare...

Tonel imi trimite niste reflectii pe baza cartilor lui cs lewis ca raspuns la articolul anterior.

am citit, imi place.


despre sens si cautarea lui, dar si despre nefericirea mea autogenerata dpdv sentimentalo-romantios:
in realitate, sunt in faza in care nu pot sa ma concentrez pe 'mister right now', dupa cum ma sfatuia Miha ieri si azi.

in orice caz, deocamdata nu imi place decat sa lenevesc si sa imi planific vacantele si petrecerile :)- probabil ca voi amana cfa 2 pentru 2010.

Banc de la Miha:

Care e diferenta dintre o blonda si o bruneta?

NICI UNA.

(asta ii cu dedicatie pentru Sorin- ca l-am barfit ca urmare a meilului de azi despre 'Wiki-Romanian profanities').

Tuesday, February 24, 2009

'Experienta Milano'

Dupa cum remarca sarmana Cristinica, trezita cu noaptea in cap sambata la 3 jumate sa ne duca la Brussels si apoi duminica dormind abia la 2 (sa ne aduca de la aeroport), trebe sa incep meilul de 'Milano' cu multumiri :).

lui Buni, ca fara ea nu ar fi existat mama si implicit eu :).
Roxanicii, fara de care nu ar fi existat ideea.
Cristinicii, fara de care nu ar fi existat excursia.
lui Vladimir, fara de care as fi dormit pe dom sau sub dom (ca la Scala n-am reusit sa intram).
lui Rares, fara de care nu ar fi existat biletul de avion.
lui Sorin, fara de care nu ar fi existat ideea sa il sun pe Rares.
lui Tonel, ca nu s-a suparat ca am amanat excursia la Munchen (din nou).
Adinei, ca o sarbatorit 3 ani de relatie si am amanat weekendul in Olanda din considerente de weekendul romantic in doi Adina si Emi.

Daca am uitat pe cineva, sigur o sa-mi aduceti voi aminte, plini de gratie ca si Cristinica :).


In orice caz, Vladimir (gazda noastra in Milano) este un tip admirabil, ceea ce n-as fi spus despre el inainte de excursia asta pe considerentul ca nu il cunosteam :).Mi-i greu sa cred ca ii asa mic (chiar asa! ) si totusi cu atata bun simt in legatura cu tot felu' de aspecte ale vietii. De ce spun asta?:) Pai pentru ca am ajuns sa discut (din preaplinul frustratii mele de auditor) despre sensul de a face ceea ce fac eu acum...sunt prea turata, cu motoarele la 110% capacitate (cum glumea un fost coleg). Iau totul in plin, toate dezamagirile profesionale, toate comentariile malitioase, totul are un impact nepermis de puternic asupra mea. Si cand cineva mai mic decat mine (si implicit cu mai putina experienta???) imi discuta chestiunile astea deschis si cu argumente solide ma opresc putin sa imi pun diverse probleme. Cum ar fi de ce? Ma rog, el estima ca intr-o luna am sa uit de 'experienta Milano' si am sa fiu exact la fel. Ma intreb daca nu mi-o ajuns o zi sa revin la starea initiala:)...predictia de o luna e cam generoasa...trebe sa las putin timpul sa treaca si sa analizez putin directia spre care ma indrept.

Dar cel mai important, in 'experienta Milano' am invatat urmatoarele:

1. ca se poate si altfel
2. ca e usor si normal sa fie si altfel
3. ca pierd niste momente frumoase din viata mea si nu castig mare lucru (pe termen scurt si pe termen lung deopotriva)
4. ca pragul meu de toleranta e prea ridicat si prin urmare imi ia foarte mult sa spun 'ho'
5. ca imi place sa ma bucur de oamenii si lucrurile din jurul meu si totusi nu o fac pentru ca sunt prinsa intr-o roata care nu se mai opreste
6. ca sunt singura care poate schimba starea de fapt si ca pana acum se pare ca nu am gasit motivatia sa o fac
7. ca poate ar fi timpul sa ma gandesc serios sa imi schimb domeniul de activitate cu totul
8. ca imi dirijez oboseala, frustrarile si nemultumirile exact catre oamenii (inocenti) care tin la mine si care nu merita 'deseurile' vietii mele emotionale
9. ca viata mea personala este absolut inexistenta si ca asta nu ma impiedica sa dau rateuri si pe plan profesional
10. ca am nevoie sa ma opresc din goana asta nebuna in care am intrat tocmai ca sa nu fiu nevoita sa ma opresc si sa reflectez la dezastrul emotional in care ma aflu
11. ca fuga nu e o solutie, desi pe termen scurt poate parea mai putin dureros sa te refugiezi in munca si invatat, pentru a evita astfel timpul petrecut in solitudine pentru a-ti pune ordine in viata sentimentala
12. ca tot ceea ce am inteles printr-un anumit gen de relatie cu un tip pe care inca il cred special nu a fost decat in capul meu si nu pot sa-i iert asta (desi nimeni nu poate fi gasit vinovat pentru ceea ce se desfasoara in universul meu interior)
13. ca punctul 12 de mai sus e paradoxal
14. ca imi fac rau singura in mod constant nereusind sa depasesc o idee generata de propriul meu exces de imaginatie
15. ca deciziile se poat lua si in legatura cu emotiile, pentru ca nu pot sa imi pun viata in paranteza pentru inca 3 ani pentru o himera, oricat de 'great pretender' as fi eu in cele din urma

Thursday, February 19, 2009

Weekend la Milano

Azi mi-am petrecut 30 de minute planificand si executand planul de a-mi petrece weekendul la Milano, cu multumiri Roxanicii (Bucuresti), lui Rares (Luxembourg), lui Sorin (London), Cristinei (Luxembourg), Tonel (Munchen), Buni (Sebes), lui Vladimir(Milano).

O sa va povestesc aventurile extraordinare ale unui auditor in Milano atunci cand ma intorc.

Wednesday, February 18, 2009

Despre ACCA si alti demoni

sau cum ar spune un coleg, se stie el: 'lauda-ma gura!'.

Asta-i al doilea pe ziua de azi. Dupa o discutie scurta cu Tudor care ma felicita, se lauda singur, o lauda pe Elena si pe inca vre 3 din generatia noastra, se apuca sa imi povesteasca ce s-o-ntamplat dupa bunul obicei price: toti 'absolventii' au fost chemati la o sampanie sa fie felicitati de parteneri. Imi amintesc, inainte sa fi plecat, cu ce pompa mi se parea sarbatorit evenimentul si acum am nostalgii legate de chestiune...Mi-am dat seama ca sunt totusi affiliate impreuna cu primii din generatia noastra, dupa 2 rateuri uriase la taxe...si ma simt bine. De la Tudor, link sa ne vedem online si cred ca o sa fie prima si ultima data cand o sa-mi apara numele in Financial Times. Acuma trebe sa il zapacesc pe Rares sa-mi dea recomandare sa devin membru si sa pot sa imi pun charterholder dupa nume :)...Am crescut mare (???).

Linkul: https://www.acca-business.org/pls/ecommerce/epfpl001.p_results?p_client_type=GRAD&p_start=1320

Si sa-mi amintes sa-mi iau editia asta din FT sa mi-o inramez :).

Noutati despre Buni

Buni e ok, acuma in spital, face nu stiu ce injectii, vitamine si nu mai stiu cum i-au schimbat medicatia pentru palpitatii, pentru ca de-asta o ajuns de fapt la spital.

In rest, face plimbari pe acolo, imi povesteste ca ninge in Sebes, ca nu se plictiseste si ca ii aduce tusa mancare, pentru ca uneori mancarea de la spital nu e prea buna:).

Ma bucur ca in final i-au schimbat medicatia, pentru ca au reusit sa ii faca EKG in momentul de criza, altfel era greu sa vada ce si cum.

In rest, vesela ca de obicei, imi spunea ca unchiu face numa prostii.

Cam atata, am vrut numa sa anunt ca e bine, pentru ca lumea imi scrie si ma suna in legatura cu Buni de cand am postat ultima data.


La serviciu mult mai lejer, de exemplu acuma is acasa la pranz, si sper ca in weekend-ul asta sa nu lucrez si sa pot merge la Munchen la Tonel.

Monday, February 16, 2009

si asa si asa

mi-am luat ultimul examen de acca, cu cea mai mare nota de pana acum: is bucuroasa de 2 ori: o data ca am luat asa nota mare si a doua oara ca am terminat o data cu el!!

Buni in schimb s-o simtit asa rau si o ajuns la spital. Dar cel putin e ok si o sa-i fie mai bine pentru ca in sfarsit au reusit sa ii faca EKG atunci cand i se face rau...


Azi nu e o zi foarte buna. Nici foarte rea. Sa va rugati pentru Buni.

Sunday, February 15, 2009

Preocupari necesare*

Musai sa scriu doua-trei randuri de control: nu am patit nimica, is bine mersi. Am inceput sa depasesc sentimentul de panica. Cel mai mult imi doresc sa nu trebuiasca sa lucrez in fiecare zi (adevarat ca azi doar 3 ore si ieri doar 4, dar e totusi weekend): visez la un weekend de 2 zile, in care sa nu vad laptop deloc. Preferabil sa ii vad pe Adina si pe Emi in Delft, sa vorbim de nunta ( a lor). Toata lumea rade de mine mai nou: cand is foarte foarte stresata, am inceput sa ma gandesc la insula ('my happy place'). O insula, soare, briza, cald, si eu nefacand nimic si negandindu-ma la nimic, eventual inotand in apa albastra. Problema cu insula este ca in orice tablou de genul asta apare si un rechin. De unde rezulta ca nu ma pot relaxa nici in imaginar. Si am fost asa de stresata ca am uitat sa rad. Dupa calcule precise facute cu un echer, am ajuns la concluzia ca nu am ras/nu m-am bucurat de nimic de aproape 3 luni. Am plans, in schimb, destul de mult. De ce naiba nu ma mai pot bucura de nimic?

*Copyright Adina B. (Paris)

Thursday, February 12, 2009

Hm...la 6.30 dimineata la serviciu

Mi-am dat seama, in cele din urma, dupa 4 ani de cand am inceput sa lucrez, ca nu e sfarsitul lumii daca nu ma plac unii. Ma rog, daca nu ma place unii, poate ma plac altii.

Deocamdata ma chinui sa termin ce am de terminat. Is complet epuizata, am productivitate f mica si am fost invitata la o soiree intimiste (???) cu inghetata :). Sper la un weekend la Adina si Emi in Olanda, dar clientul o adus deadline-ul inainte cu o saptamana, deci probabil vom munci si sambata (cel putin).

Bogdan ma intreba daca am inceput sa invat la cfa :) hihi. Btw, felicitari lui Bogdan, care tocmai o fost admis la Harvard. Is foarte mandra de el :).

Friday, January 30, 2009

Nu de bine

De ceva vreme ma lupt cu morile de vant.

Nu mai apuc sa dorm sau sa mananc...dar sunt acuzata de tot felul de reactii ...ba de agresivitate, ba de pasivitate...
Eu, asa, ca temperament, ma enervez repede si-mi trece iute. Nu-s cel mai comod om pe care-l poti avea in preajma. Incerc sa-mi educ rabdarea si atentia. In sfarsit, is asa de obosita ca nici nu mai stiu pe ce zi is....sau ca imi ia foc toata casa.

Wednesday, January 28, 2009

Update pe fuga

Am uitat din nou sa platim internetul pentru 4 luni, iara ne-au deconectat total, iarasi trebuie sa platim o gramada de bani pentru reconectare (si pentru lunile neplatite) si mai ales trebuie sa asteptam 2 saptamani sa avem din nou internet.

Am primit rezultatele de la CFA, e foarte interesant de vazut unde sunt above sau below average:

Peste 70% la:
Corporate Finance
Equity investments
Ethical& professional standards
Financial reporting and analysis
Portfolio Management
Quantitative methods

Average: 50-70%:
Derivatives
Economics
Fixed income investments

below average 50%:
Alternative investments (nici nu stiu ce is alea:) )...

Oricum, is fericita, ca dupa oboseala si nesomnul de dinainte de examen, dupa condus 5 ore pe autostrada si accidentul din garajul hotelului...m-am descurcat binisor...

Ma inscriu la level 2 pentru iunie, macar nu ma plictisesc intre timp:).

Sunday, January 18, 2009

Despre lucrurile cu adevarat importante 2

Dedicat prietenei mele, Gloria, cu drag:


De data asta este vorba intr-adevar despre lucrurile cu adevarat importante. Lucruri despre care nu imi place in mod normal sa vorbesc. Fiinta noastra este compusa din ceva nedefinibil, ceva care scapa descrierii si totusi e perceput ca ceea ce ne defineste. Trecand peste detaliile vizibile si perceptibile intr-un moment dat, fibra/substanta din care suntem alcatuiti...ne scapa in mod permanent.

Stim ca este ceva mai complex si mai cuprinzator pentru ca ne uitam inauntrul nostru. Sondam in propria constiinta si venim cu raspunsul unei entitati superioare, exterioare. Asta e o forma de filosofie/teologie al carui nume imi scapa, niste idei care iau forma acum pentru ca le-am citit prin clasa a 9a.

In definitiv, suntem finiti. Ocupam un loc in spatiu pentru o perioada de timp. Singurul lucru care ne preocupa este permanenta constiintei. Omul ca singur animal cu constiinta de sine. Cautarea sensului care ca element central combaterea fricii data de sfarsitul inevitabil. Stim ca e inevitabil, si totusi 99.99%din existenta noastra ignora inevitabilitatea sfarsitului. Eliade avea o teza despre sacru, in care sustinea ca un preot nu poate trai permenant in stare ‚de gratie’. Nu poti avea in mod permanent constiinta sfarsitului, pentru ca innebunesti. Nu poti trai fara sa ai un sens, o tinta spre care sa tinzi, pentru ca asta te duce de asemenea la nebunie. Dam sensuri si semnificatii lucrurilor si oamenilor din jurul nostru. Dar totul se reduce la sine. De-asta e durerea personala si de-asta e durerea fizica mai intensa decat orice alt fel de durere. Traim sa ignoram. Traim sa ignoram problemele existentiale pe care ar trebui sa ni le punem in momentele de gratie, in momentele de revelatie si de reflectie. Existam si mai ales existam in forma asta tocmai pentru ca ignoram lucrurile cu adevarat importante. Ca semnificant de ordinul doi, oamenii din proximitatea imediata, in speta familia, joaca un rol esential in viata noastra si in definirea sensului. Pierderea unui om care a ajutat la definirea altui om in sensul cel mai intim are ca efect punerea intrebarilor esentiale. Momentele astea nu survin in functie de alegerile noastre, ci mai degraba sunt factorii exteriori cei mai putin influentabili. Teama sfarsitului omului drag de langa noi ne afecteaza mai ales in masura in care simtim golul/lipsa, si o data cu acest gol, intreg ‚universul’ artificial construit in jurul sensului ales se prabuseste. Ce ramane este o speranta, speranta ca printr-o cale, vom ajunge la casa adevarata spre care tindem de cand incepem sa rationam.

Sunt finit? Sunt in mod cert o entitate care are un sfarsit, cel putin vorbind despre un sfarsit pe care putem sa-l experimentam indirect prin sfarsitul celui de langa noi. Putem exista fara speranta transcederii realitatii vizibile? Ce e de fapt realitatea? E real ceva ce e tangibil, sau e real visul colorat in care zbor cu un avion rudimentar spre o insula insorita?

Tuesday, January 13, 2009

un articol fain; vechi, da' fain

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/04/04/AR2007040401721.html

un articol din aprilie 2007, courtesy of Tonel, via e-mail.

Rezumat, sau despre ce este vorba:

Un violonist aclamat (printre virtuozii lumii), cantand pentru 32.17 dolari intr-o statie de metrou pentru 43 de minute unele dintre cele mai dificile piese clasice. in tot acest timp, peste o mie de oameni trec pe langa el. doar copiii vor sa ramana, o singura persoana il recunoaste. o singura persoana (in afara de cel care il recunoaste) il apreciaza ca pe un virtuoz si alte 2 persoane stau mai mult timp sa il asculte si regreta ca trebuie sa plece. mai multi recunosc faptul ca e mai bun decat media. totul face parte dintr-un experiment.

redactorii asteptau o multime de oameni in jurul violonistului si recunoastere imediata. concluzia este ca daca nu incadram frumusetea in recunoastere, nu obtinem nici un efect de oficializare a artei.

plesu scrie misto. faptul ca e plesu vinde cartile. daca un oarecare ar scrie la fel de misto, cartile nici macar nu ar fi publicate. articolul face analogia cu pictura moderna.

putem extrapola concluziile articolului pentru absolut orice domeniu. cine decide ce e frumos? cand si cum se iau deciziile astea.

de-asta rade Cris de mine atunci cand spun despre cineva ca e frumos/frumoasa. Ea considera ca standardele mele referitoare la frumusete sunt foarte scazute :). nu e vorba de asta, cred. pur si simplu frumusetea nu iese la iveala atunci cand receptorii nu sunt predefiniti ca sa primeasca stimuli de acel gen. frumusetea unui cantec, frumusetea unei femei, frumusetea unei livezi intr-o dup'amiaza de toamna...toate astea sunt filtrate (de artist, dar nu numai) si redate intr-un anume fel. fiecare percepe ce si cum e pregatit si pre-determinat sa perceapa...proportiile unui chip determina clasificarea chipului drept frumos? aparent, asta e regula in modelling...etc, m-am plictisit:).

ma intreb, insa, de cate ori am trecut pe langa Joshua Bell-ii lumii in statiile de metrou prin care m-am perindat...

Sunday, January 11, 2009

california dreamin'

am atatea chestii care mi se invartesc in cap in legatura cu filmul asta, ca nu stiu de unde sa incep, ce sa spun si unde sa ma opresc, sau daca sa ma opresc.

ma gandesc la filme romanesti, la faptul ca nu-mi plac deloc filmele romanesti, care incearca sa readuca in prim-plan diverse lucruri din trecut. am incercat sa privesc doar in fata si mi-am dat seama ca in felul asta nu mai stiu in curand cine sunt. sunt o masina de auditat, care nu face altceva 7 zile din 7, 24 din 24, cu pauze obligatorii pentru dormit si masa, ca orice masina care trebuie intretinuta pentru performante maxime.

filmul asta mi-o reamintit o multime de chestii, mi-o reamintit ca fara sa ne recuperam trecutul uitam cine suntem. ca reprimam niste perioade din viata noastra, uneori fara sa ne dam seama ca o facem si apoi ne regasim la rascruci nestiind incotro sa o apucam, tocmai pentru ca am uitat cine suntem. am uitat ce ne face sa functionam, ce ne face sa credem ca am gasit un sens in lucrurile si oamenii din jurul nostru. Benoit remarca de foarte multe ori ca nu imi plac oamenii, am o problema cu oamenii, si tot timpul o arat. de exemplu aseara am descoperit (cand am fost intr-un 'fel de' club), ca nu-mi place deloc. poate ca imi placea la 16 ani, poate imi placea si la 21, nu reusesc sa-mi amintesc nici asta, dar acum, acum, nu stiu, parca ma enerveaza din ce in ce mai tare. singurul lucru amuzant pe care am reusit sa il fac acolo a fost sa observ comportamentul celorlati. poate si pentru ca eram sofer si nu puteam sa beau, dar cred ca alcoolul este cea mai proasta solutie pentru evadarea din realitate si pentru ignorarea nevoilor fundamentale. am nevoie de multe chestii si niciuna dintre ele nu se regaseste in bar, sau in club. poate s-ar regasi, daca as fi eu altfel, sau daca ar fi altii oamenii din jurul meu. sau poate nu sunt eu facuta pentru asta...oricum. atatea si atatea povesti mi s-au perindat prin fata ochilor in timpul filmului, atatea si atatea ramificatii, legate nu de film, ci de oameni pe care ii stiu, oameni langa care am trait, oameni pe care ii iubesc...oameni care m-au influentat intr-un fel sau altul. lumea din filmul ala este lumea in care am trait, poate putin alta structura, alte personaje, alta locatie, dar aceleasi gesturi, aceleasi stereotipii, aceleasi mituri perpetuate, aceleasi idei in fata acelorasi lucruri. aceleasi perdele si aceleasi masini. lumea asta ma defineste intr-un fel profund, si asta nu se poate schimba cu nici o pereche scumpa de pantofi, cu nici o certificare nu stiu de care, cu nici o masina. sunt un om care a trait california dreamin', poate fara violenta din final, sau toate detaliile filmului, dar cu ambianta filmului, surprinsa intr-un mod care pe jumatate ma sperie, pe jumatate ma umple de admiratie, ca o realizare artistica remarcabila.

trebuie sa dau acest film tuturor prietenilor mei care nu sunt romani, nu voi reusi sa trasmit tot ceea ce vreau, dar e cea mai apropiata radiografie a comportamentului cotidian romanesc. replica memorabila: 'andrei, te cauta fata lui doiaru!' ...:)

Wednesday, January 7, 2009

Schimbari

Mi-am dat seama ce mult m-am schimbat cand m-am trezit azi dimineata si am vazut asfaltul din fata casei alb. Perspectiva de a lua autobuzul din cauze de gheata pe sosea m-a determinat sa-mi pun intrebarea ce autobuz merge la mine la birou:). Asa mi-am dat seama ca nu am fost altfel decat in masina la noul loc de munca... (2 luni aproape). Apoi, cand mi-am dat seama ca unul dintre lucrurile care imi plac dimineata este sa-mi fac un esspreso si sa mi-l pun in cana de masina si unul dintre lucrurile care nu imi plac dimineata este ca inghetz in masina pana dau jos florile de gheatza de pe parbriz, am realizat ca lucrurile astea nu mi se intamplau cu putina vreme in urma.

Poate n-ar trebui sa spun asta, dar ma trezesc de multe ori pe sosea, spre si dinspre serviciu, sau mai stiu eu unde circul, si nu-mi dau seama cum am ajuns acolo...totul e prea automat si parca dintotdeauna...dar nu e dintotdeauna. Nu demult habar n-aveam cand si cum sa schimb vitezele:), si imi sunt martori destui oameni ca in curbe imi aruncam toate lucrurile si pasagerii prin masina :).

Partea negativa e ca nu-mi dau seama cand si cum mi se intampla niste lucruri. E bine, in alt fel, pentru ca si perioadele mai dificile vor trece la fel...de repede. Sau timpul se dilata cand nu ne simtim bine? :)


O sa va tin la curent cu lista de lectura, bazata pe cumparaturile din Carturesti, si am senzatia ca va urma un sir lung de postari plin de 'cotidiene', nimic spectaculos ...sau chiar nimic :).

Monday, January 5, 2009

Rochie de mireasa second hand

:))

In seara asta povesteam cu Adina si atunci cand m-o trimis la culcare am inceput sa ma uit pe site la Agnes Toma pentru o rochie pentru mine. Nu o rochie de mireasa, pentru ca eu voi fi de data asta nasa, dar si eu am nevoie de o rochie misto, de fapt de 2 rochii misto, una pentru nunta din Italia si cealalta pentru nunta din Romania. Sa o iau de la capat. Adina si Emi au organizat fericitul eveniment pentru 2009, deci nu mai e 2008 si incep sa ma obisnuiesc si eu cu ideea si sa particip activ, in calitate de nanasha :), cu freza cu coada de paun sau cu floare:), la acest tip de manifestare:)...

Adevaru-i ca daca stau bine sa ma gandesc, am visat in tot acest timp (de cand am inceput sa visez si pana acuma:) ) la un fat frumos pe cal alb. Acuma is atenta sa nu fie zmeul sau spanul cel peste care dau in final :), dar in general o rochie d mireasa e foarte foarte frumoasa, si cand eram mica eram invidioasa pe Deia ca are o 'papusa mireasa' (o chema Julieta)...

Undeva prin martie/aprilie va incepe vanatoarea pentru cele 2 tinute (cel putin:) ), pentru pantofi si pentru flori...am auzit ca nanasha va avea un tort numai al ei. Despre alte detalii si responsabilitati nu am reusit sa ma informez inca, experienta mea in materie de nunti fiind limitata la nunta lui Carmen. Ca in rest m-am dus de musai, inainte sa am buletin, la nunti in familie...

Pentru prima postare de pe anul asta: lista de chestii de facut pentru 2009, n-ar fi mare lucru...sa imi iau cfa 1 si 2, sa am o vacanta prin america de sud...si cam atata. o lista mult mai scurta decat anul trecut...:).

Vacanta in Romania, scurta si geniala: pisica mea e la fel de grasa, mi-am vazut toata familia, unchi, matusi, veri si mai ales Buni. Am reusit sa ii vad pe Arcadia si pe Tonel, pe Adina si pe Emi (cu marea veste), m-am intalnit pana si cu organizatorul decoratiilor pentru nunta Adinei, m-am intalnit cu Gruia, cu Mihai, cu noua veche prietena a varului meu (cel cu uite nunta nu e nunta)...am vazut-o pe Roxanitza, desi pentru putin timp, am reusit sa pierd trenul, sa citesc o carte faina, sa imi cumpar carti de desen, si alte carti faine si ceai din Carturesti...

Musai sa-mi tai unchiile, ca nu mai pot tasta nimica:).

Ah! era sa uit: explicatia pentru titlu: am dat google search pentru site agnes toma si am vazut tot felul de anunturi amuzante despre rochii de mireasa second hend:

1. toate sunt la jumatate de pret sau mult mai ieftine ca in magazin
2. toate felurile si marimile:)
3. fetele simt nevoia sa-si dea masurile online:)
4. mentiuni de genul 'ca noua', 'purtata o singura data'

Concluzii:
1. daca o sa port rochia de mireasa de mai multe ori, o sa am grija sa fie unicate:)
2. indiferent daca voi purta rochia de mireasa o singura data, o sa fiu oricum prima care o va purta
3. s-ar putea ca toata treaba asta cu nuntile sa nu fie pentru mine, pentru ca nu reusesc sa ma entuziasmez. Adina crede ca trebuie sa fie vorba despre 'fat frumos cel adevarat' altfel, spanu va strica tot si n-am cum sa ma entuziasmez.
4. o rochie faina as purta oricand, si rochiile de la AT care nu-s albe si nu par de mireasa, ci de printesa, sunt chiar geniale:)

O sa raman in turnul meu intr-o rochie albastra, sau rosie :)...si vorba lu Buni, primul lucru despre nasitul meu: 'Trebe sa-ti faci si tu ceva cu parul ala!' :)) Ce m-as face eu fara buni! :)